Naslovne strane za četvrtak, 17. decembar 2020. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od četvrtka pišu o završetku izgradnje kovid bolnice u Kruševcu, rezultatima završnog ispita osnovaca, razlozima za povećanje cene PCR testa u Srbiji.

ALO – Piše da je ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov prilikom posete Srbiji preneo poruku predsednika njegove zemlje Vladimira Putina „Rusija će braniti Srbiju od zla“.

BLIC – Pod naslovom „Kako ćemo slaviti svetog Nikolu“ o preporukama epidemiologa ali i SPC kako bi trebalo obeležiti slavu najvećeg broja Srba.

VEČERNJE NOVOSTI – „Iz loma i šuta nikla bolnica sa 500 kreveta“, o završetku izgradnje kovid bolnice u Kruševcu. Pod naslovom „Amfilohije nije ostavio testament“ list piše da nedavno preminuli mitropolit crnogorsko-primorski SPC nije ostavio zvaničnu oporuku.

DANAS – O rezultatima analize BIRODI-ja o medijskoj zastupljenosti stranaka u tekstu „Naprednjaci dominirali na RTS i pre dolaska na vlast“. Pod naslovom „Pune budžet preko korone“ list piše o razlozima zbog kojih je Vlada Srbije povećala cenu PCR testa.

INFORMER – „Plače i leči“, tekst o lekarki Tamari Stoiljković Obradović koja se devet meseci svakog dana bori sa korona virusom, nastavila je da radi iako joj je suprug preminuo od korone.

KURIR – Prenosi predvidjanja stručnjaka „Normalan život tek od sredine 2022. godine“. list piše da će danas biri isplaćeno 5.000 dinara pomoći za 1,7 miliona penzionera.

POLITIKA – U tekstu „Maturanti bez osnovnog znanja srpskog jezika“ o rezultatima završnog ispita osnovaca.

SRPSKI TELEGRAF – Šef ruske diplomatije upozorio državno rukovodstvo Srbije, piše list pod naslovom „Lavrov otkrio kako će Zapad daviti Srbiju“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.