U trendu

Nemačka vlada usvojila nova pravila za ulazak u zemlju

BERLIN – Nemačka vlada usvojila je danas novu uredbu kojom se pooštravaju pravila za ulazak u zemlju u cilju zaštite od „uvoza“ korona virusa.

Prema saopštenju portparolkle vlade Ulrike Demer svi putnici koji u Nemačku budu ušli od 1.avgusta moraće prilikom ulaska u zemlju da poseduju dokaz o vakcinaciji, izlečenju ili negativnom testu.

Oni koji dolaze iz zemalja u kojima „hara“ novi soj korona virusa moraju imati negativan test, nebitno da li su vakcinisani ili izlečeni od korone.

Nova uredba treba da spreči unošenje dodatnih infekcija u Nemačku, naglasila je Demer dodajući da ova mera važi za sve osobe starije od 12 godina.

Dodatno će od 1.avgusta stupiti na snagu i izvesna olakšica, a to je da se u uredbi pominju još samo dve liste rizičnih zemalja, i to one sa visokim rizikom i zemlje novih sojeva.

Lica koja dolaze iz zemalja u kojima se širi novi soj moraće u 14-odnevni karantin.

Što se tiče povratka iz zemalja sa visokim rizikom lica koja nisu vakcinisana, ili nisu preležala Kovid19 moraće u desetodnevni karantin, koji mogu prekinuti najranije petog dana uz negativan korona test.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.