U trendu

Nove restirktivne mere, ograničava se kretanje ljudi u ovom gradu

Regionalna vlada u Madridu objavila je danas nove restriktivne mere čiji je cilj suzbijanje porasta broja obolelih od korona virusa u toj oblasti.

Kako prenosi Pais, naredbe vlade stupiće na snagu u ponedeljak.

Nove restrikcije podrazumevaju ograničenja kretanja, koja utiču na ljude u 37 osnovnih zdravstvenih područja, od kojih se 26 nalazi u šest okruga grada Madrida, a ostali u drugim opštinama u regionu Madrida.

Regionalna liderka Isabel Dijas Ajuso rekla je da će u toj oblasti, uključujući i u gradu Madridu, biti ograničeno kretanje između i unutar podrucja koja su teško pogođena novim talasom korona virusa, koji bi mogao da ugrozi više od 850.000 ljudi, dodaje Rojters.

Ona je navela da će biti ograničen pristup parkovima i javnim mestima, a okupljanja na šest osoba, ali da ljude ko neće sprečavati da idu na posao.

„Moramo da izbegnemo karantin, moramo da izbegnemo ekonomsku katastrofu“, rekla je Dijas Ajusova na konferenciji za novinare.

AP je preneo i da je niz zelenih šatora sa oznakom Crvenog krsta postavljen u bašti vojne bolnice u Madridu, ali da su oni za sada prazni.

Kako navodi, bolnica „Gomes Ula“ priprema se u slučaju da odeljenja za hitan prijem ponovo budu prenatrpana.

U Španiji je u četvrtak zabeleženo više od 11.000 novih slučajeva korona virusa, dok su 162 osobe preminule.

Ukupno je do sada od korona virusa obolelo više od 625.000 ljudi, a najmanje 30.400 je preminulo, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.