Novinarka Politika: Ambasada SAD-Kosovo devastirano kovidom

BRISEL – Novinarka Politika Nahal Tusi, napisala je na svom Tviter nalogu više objava u kojima je otkrila detalje iz diplomatskog telegrama, za koji tvrdi da ga je potpisao ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet i da u njemu stoji da je Kosovo devastirano pandemijom kovida-19.

Tusi navodi da se u telegramu kaže da se američka ambasada u Prištini približava „tački pucanja“ i da se Kosovo ponaša kao da je oslobođeno korone, ali da je devastirano pandemijom.

Novinarka Politika dalje piše da se u dokumentu ističe da biste u SAD, ako u javnosti ne nosite masku, mogli završiti na viralnom video-snimku, a da je na KiM veća verovatnoća da ćete postati poznati na društvenim mrežama jer ste stavili masku.

Tusi tvrdi da pomenuti diplomatski telegram opisuje i teško okruženje unutar američke ambasade u Prištini.

„Oko 20 posto zaposlenih u ambasadi obolelo je od KOVID-19, veliku većinu čini lokalno osoblje, što je pokazatelj neefikasne kontrole bolesti“, kaže se u telegramu američke ambasade u Prištini, napisala je Tusi.

U telegramu je navedeno da su Amerikanci zaposleni u ambasadi i pre pandemije korona virusa u Prištinio imali problema sa zagađenjem vazduha, nedostatkom zelenih površina, lošom infrastrukturom, kao i sa psima lutalicama, koji „mogu biti agresivni kad su gladni“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.