U trendu

Novo žarište koronavirusa u Srbiji: Za dan se udvostručio broj zaraženih

Broj osoba kod kojih je laboratorijski potvrđeno prisustvo virusa korona na području Jablaničkog okruga je dvostruko veći u odnosu na podatke koji su objavljeni u subotu i sada iznosi 67.

Od ovog broja 62 pacijenta su iz Leskovca, po dvoje iz Vlasotinca i Medveđe i jedan iz Bojnika. Trećina od ukupnog broja obolelih su zdravstveni radnici. Petoro u ovdašnjem Domu zdravlja i još 18 u leskovačkoj Opštoj bolnici, a među njima skoro svi zdravstveni radnici sa Infektivnog odeljenja gde se hospitalizuju pacijenti oboleli od ovog virusa. Direktor Opšte bolnice dr Nebojša Dimitrijević je ocenio da je situacija veoma teška i da će organizacija u ovoj ustanovi biti promenjena.

Testovi su pokazali i da je sedmoro radnika južnokorejske korporacije „Jura“ pozitivno na ovaj virus. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je saopštio da se čekaju rezultati još 49 osoba sa područja celog okruga koji su testirani na virus korona.

– Niko od obolelih sa naše teritorije nije na respiratoru. Osećaju se dobro. Test prvozaraženog u Leskovcu je pokazao da je sada negativan, ali se čeka još jedan test kako bi rezultat bio potpuno siguran – zaključio je Cvetanović.

Zbog kontakta sa obolelima u Jablaničkom okrugu pod zdravstvenim nadzorom su 602 osobe, dok je u samoizolaciji oko 1.000 ljudi koji su došli iz inostranstva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.