Od danas na Beogradskom sajmu i Fajzerova vakcina

BEOGRAD – Na Beogradskom sajmu, najvećem punktu, od danas se, pored imunizacije kineskom i ruskom vakcinom, vakcinacija vrši i Fajzerovim cepivom.

„Na Sajmu sve protiče bez problema, od jutros se tu vrši i imunizacija vakcinom ‘Fajzer-Biontek'“, rekao je za Tanjug predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

To, istakao je, znači da je Grad Beograd obezbedio sve neophodne tehničke uslove za bezbedno čuvanje vakcina.

„Obezbedili smo frižidere koji mogu da drže temperaturu koja je neophodna da bi vakcina bila bezbedna za upotrebu“, rekao je Nikodijević.

Apelovao je na građane da poštuju propisanu proceduru, da se prijave za vakcinaciju putem portala eUprava, te dodao da će svako ko se bude prijavio dobiti određeni termin i mesto gde će primiti vakcinu ili revakcinu.
„Svako ko je primio prvu dozu ima obezbeđenu dozu za revakcinaciju jer smo odmah, čim je počeo proces masovne imunizacije, za svakoga ko je primio prvu dozu iz iste serije odvojili količine za revakcinaciju tako da građani u tom smislu mogu da budu bezbedni“, poručio je Nikodijević.

U Srbiji je do sada protiv korona virusa vakcinisano skoro pola miliona ljudi – 495.964 osoba, pa je naša zemlja i dalje druga u Evropi po broju vakcinacija na milion stanovnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.