Organizatori zabava sutra s premijerkom o početku rada

BEOGRAD – Predstvanici Udruženja „Ivent industrija“ Srbije sutra će s premijerkom Anom Brnabić i ministrom finasija Sinišom Malim razmotrili predloge za prevazilaženje krize nastale zbog epidemije u sektoru organizacije proslava i zabava, saopštilo je to Udruženje.

„Kao što je već poznato, nama je rad zabranjen punih godinu dana. Nekoliko stotina firmi je ostalo bez prometa, a sa ogromnim obavezama. Ugrožena je egzistencija nekoliko hiljada radnika i nekoliko desetina hiljada članova njihovih porodica“, navodi se u saopštenju.

Zahtevi koje će Udruženje predočiti premijerki odnose se pre svega na direktnu finansijsku pomoć ovoj najugroženijoj delatnosti, odnosno na kompenzaciju zbog zabrane obavljanja delatnosti.

Udruženje će predočiti i konkretne mere prevencije i zaštite od korona virusa, a koje bi omogućile organizaciju masovnih događaja kada se situacija sa brojem zaraženih spusti na prihvatljiv nivo.

„Ivent industrija je izradila program ‘Mi brinemo’, što je skup mera zaštite i prevencije koje preporučuju referentne svetske institucija, a koji smo predočili nadležnim zdravstvenim vlastima. Na osnovu tog dokumenta Gradski zavod za javno zdravlje Beograda je izradio i izdao preporuke za rad ivent industrije koje je uputio i Ministarstvu zdravlja i Kriznom štabu“, navodi se u saopštenju.

Napominje se da članice Udruženje godišnje u Srbiju dovededu najmanje 800.000 turista od čega korist imaju hoteli, restorani, prevoznici, vodiči, taksisti i mala privreda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.