Ovacije publike na premijeri baleta „Sedam smrtnih grehova“

BEOGRAD – Savremeni balet „Sedam smrtnih grehova“, po libretu i u koreografiji Igora Pastora, premijerno je izveden sinoć na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, u okviru projekta „Program – mladi koreografi“.

Glavnu ulogu, lik Savremenog poslovnog čoveka, igrao je Milan Rus, a solističke role ostvarili su i Bojana Žegarac Knežević, Tijana Šebez, Jovica Begojev, Nikola Bjanko i Semjuel Gest.

U ansamblu su bili i Milena Ogrizović, Maja Stojakov, Mina Radoja, LJiljana Velimirov, Olja Đukić, Kristofer Vaskez, Natalija Aksentijević, Sonja Milovanov i Antonio Bibo.

Oduševljena publika, posle nepunih sat vremena veoma nadahnute igre, nagradila je kompletnu umetničku ekipu višeminutnim burnim ovacijama.

Predstava je izvedena u okviru projekta „Program – mladi koreografi“ koji je pokrenula direkcija Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu sa ciljem da pruži šansu i otvori novi prostor mladim, kreativnim baletskim stvaraocima.

Solista Baleta Igor Pastor za svoj koreografski prvenac inspiraciju je pronašao tokom izolacije nametnute pandemijom korona virusa.

NJegova polazna tačka u radu na ovoj predstavi bila je činjenica da čovek, u sadašnjem savremenom i brzom svetu, često zbog svojih ambicija zapostavlja prave vrednosti i nesvesno gubi svoju čistu stranu i ulazi u tamu ljudskog greha.

„Na tom putu može da stigne do svetlosti oslobađanja od njega ili zauvek zarobljen u njegovoj tami. U izolaciji sam shvatio koliko brzina života i naše ambicije utiču da zaboravimo koje su prave vrednosti: zdravlje, biti dobar čovek, poštovanje, porodica, ljubav, prijateljstvo… Odatle i potiče moja inspiracija za ovo delo“, navodi Pastor, dugogodišnji solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu.

Muziku je komponovao Miroslav Bako, scenograf je Jasna Saramandić, kostimograf Katarina Grčić, a asistent koreografa Marija Bajčetić.

Prva repriza biće održana u subotu, 13. februara, takođe, u 19 časova na Velikoj sceni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.