U trendu

Peking ce odrzati veliki maraton krajem oktobra

PEKING – Peking će održati veliki maraton 31. oktobra i tako nastaviti tradiciju staru 40 godina, nakon pauze prošle godine zbog pandemije kovida, javila je danas novinska agencija Sinhua.

Na maratonu će učestvovati oko 30.000 trkača, koji će startovati sa trga Tjananmen, a završiće se u Olimpijskom parku, preneo je Rojters.

Uoči Zimskih olimpijskih igara u Pekingu sledeće godine, Kina je bila domaćin ostalih velikih događaja, s obzirom na to da su vlasti u velikoj meri zaustavili širenje korona virusa, otkrivenog prvi put u gradu Vuhanu pre skoro dve godine.

Od maratonaca će biti traženo da ostanu u glavnom gradu Kine najmanje 21 dan pre trke i da svakodnevno izveštavaju organizatora o svom zdravstvenom stanju tokom tri nedelje.

Trka će biti otvorena za stanovnike Pekinga uzrasta od 20 godina i starije, a učesnici moraju da prikažu dokaz o vakcinaciji i negativan PCR test.

Organizacioni komitet će takođe pozvati najbolje domaće atletičare, koji će ostati izolovani do kraja takmičenja, dodala je Sinhua.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.