U trendu

Pert se zatvara na tri dana zbog jednog zaraženog

PERT – Glavni grad države Zapadna Australija Pert i obližnji region Pil ući će u brzi, trodnevni lokdaun od petka u ponoć, nakon što je jedan muškarac bio pozitivan na kovid testu kada je izašao iz hotelskog karantina.

Zdravstveni zvaničnici kažu da je najverovatnije inficiran tokom dvonedeljnog karantina u hotelu u Pertu, što je izazvalo zabrinutost da ima lokalnih transmisija korona virusa u vreme kada se pojavljuju novi sojevi, preneo je Rojters.

Jedan od njegovih bliskih kontakata u Pertu ima kovid-19, rekao je premijer Zapadne Australije Mark Mekgouan.

„Znam da nije lako primiti ovakvu informaciju, voleo bih da nismo morali da uradimo ovo. Ali ne smemo da rizikujemo sa virusom“, poručio je Mekgouan.

Čovek je bio pet dana u Pertu, pre nego što je odleteo u Melburn, gde je ustanovio da je pozitivan.

Zdravstvene vlasti u državi Viktorija, čiji je Melburn glavni grad, prate svih 257 putnika sa leta na kojem je bio zaraženi.

„Hotelski karantin sistem, uprkos svim poboljšanjima, mora da se susretne sa povećanim brojem složenih sojeva koji nas brinu“, rekao je državni ministar Viktorije Martin Fouli.

Mekouan je rekao da je zatražio od savezne vlade da smanji broj međunarodnih dolazaka iz inostranstva u Zapadnu Australiju na 512 sa 1.025.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.