U trendu

Pljevlja: Majka i sin preminuli istog dana od korone

PODGORICA – Slučaj porodice iz Pljevalja, čiji su majka i sin preminuli istog dana od virusa korona, a ostali članovi porodice takođe inficirani, na najteži način upozorava kakva opasnost preti od epidemije.

Test je pokazao da su i snaha i supruga preminulih pozitivni na korona virus, kao i njen svekar koji se nalazi na lečenju u pljevaljskoj bolnici i njegovo zdravstveno stanje za sada je stabilno. Prema tvrdnjama iz porodice, inficirana je i kćerka, odnosno sestra preminulih, koja se leči u bolnici u Beogradu, piše podgorički Dan.

Te informacije potvrdila je supruga preminulog, koja se sa troje male dece, od kojih je jedno jednogodišnja beba, nalazi zajedno s njima u kućnoj izolaciji. Kako tvrdi, ima blaže simptome bolesti.

Prema rečima porodice, prvi simptomi bolesti kod članova ove porodice, pojavili su se nekoliko dana nakon proslave rođendana i krštenja jednog deteta.

Epidemiološka služba Doma zdravlja Pljevlja nije testirala i izolovala troje dece od majke koja je zaražena, prenosi RTCG.

Direktor Doma zdravlja Pljevlja Ilhan Tursumović rekao je da deca nisu testirana jer nemaju simptome virusa korone, što je po protokolu o postupanju sa obolelim i kontaktima Kovid-19 pacijenata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar