U trendu

Počinje međunarodno finale SIM u Sarajevu

SARAJEVO – Međunarodno finale Sportskih igara mladih (SIM) počinje u Sarajevu, gde će se školarci iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine takmičiti u 10 sportova.

Za razliku od prethodnih godina kada je finale održavano tokom avgusta u Splitu, završna takmičenja održaće se u Sarajevu, u sklopu obeležavanja 10. godišnjice Igara, a zbog pandemije korona virusa u u epidemiološki strogo kontrolisanim uslovima u prelepom kompleksu luksuznih hotela na Ilidži.

Pored toga što će se takmičiti u šahu, tenisu, rukometu, uličnoj košarci, atletici, odbojci, odbojci na pesku, stonom tenisu i turnirima Coca-Cola kup u malom fudbalu i Lino igri između dve vatre, deca će, kao i svake godine, uživati u druženju, dobroj zabavi, susretima sa starim prijateljima i upoznavanju novih.

Delegacija Srbije broji oko 270 članova, a na takmičenjima će našu zemlju predstavljati klinci iz Niša, Prijepolja, Kraljeva, Kuršumlije, Sremske Mitrovice, Kragujevca, Čačka, Kruševca, Novog Sada, Kikinde, Surdulice, Bosilegrada, Beograda, Aleksinca, Šapca, Priboja, Obrenovca, Nove Varoši, Sokobanje, Čajetine i Čelareva.

„Do sada su se predstavnici Srbije sa finala u Splitu uvek vraćali sa velikim brojem osvojenih medalja, ali i bogatiji za predivna iskustva i mnogo novih prijatelja, što je na Igrama daleko važnije od samog plasmana. Nema sumnje da će i ove godine SIM-ovci iz regiona uživati u još jednoj sportskoj avanturi za pamćenje, a prilika da zajedno proslavimo 10. rođendan Igara u Bosni i Hercegovini biće svakako razlog više da nam svima ovaj spektakl ostane u prelepom sećanj“, istakla je predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović.

Da bi zaista tako i bilo mi ćemo, kao i na svim dosadašnjim aktivnostima Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Srbiji, i tokom putovanja i boravka učesnika Velikog međunarodnog finala u Sarajevu insistirati na poštovanju strogih mera u borbi protiv virusa COVID-19, kaže predsednica SIM.

„Ova sezona Igara je u celom regionu drugačija od svih dosadašnjih zbog epidemiološke situacije. Zdravlje dece učesnika oduvek nam je bilo prioritet. Moramo svi zajedno biti odgovorni i prema sebi i prema drugima, jer je to jedini način da se u ovim okolnostima igramo, takmičimo i družimo“, naglasila je Jovanović.

Tokom ovogodišnje sezone Igara u Srbiji, koja je otvorena u Priboju i trajala 189 dana, na svim manifestacijama i nivoima takmičenja u 27 gradova širom Srbije prisustovalo je ukupno 72.154 učesnika.

Na državnom finalu, održanom tokom tri smene u Brzeću, na obroncima Kopaonika i u Priboju, bilo je 1.970 učesnika iz 48 mesta u Srbiji, a na organizaciji čitave sezone radio je impozantni SIM tim, koji broji čak 2.540 članova.

Kao što je poznato, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima u sve tri zemlje, pa i na međunarodnom finalu, za decu je apsolutno sve besplatno, a sve to ne bi bilo moguće bez dugogodišnje podrške partnera, pokrovitelja i sponzora Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije: Aleksandra Vučića predsednika Republike Srbije, Vlade Republike Srbije, Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, generalnog sponzora – Kompanije Dunav osiguranje, kao i kompanija Coca-Cola, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.