Policija rasterala demonstrante iz centra Beograda, saobraćaj se polako normalizuje

Jake snage policije za razbijanje demonstracija, koje su došle iz dva smera, sastale su se oko tri sata posle ponoći kod Elektrotehničkog fakulteta (ETF), u Bulevaru kralja Aleksandra.

Time su praktično okončani višesatni nasilni protesti koji su počeli prethodne večeri nakon najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi ponovo mogao da bude uveden policijski čas zbog porasta broja obolelih od korona virusa.

Kako javlja reporter agencije Beta, policijska jedinica koja je stigla iz pravca Skupštine Srbije sastala se u visini ETF-a s grupom koja je došla iz pravca Zvezdare, čime su praktično rasterali i poslednju grupu od nekoliko desetina demonstranata koji su tu bili koncentrisani.

Preostali demonstranti su se udaljili u pravcu Mašinskog fakulteta i ka okolnim ulicama Vračara.

Policija je u toj intervenciji koristila pripadnike specijalnih jedinica za razbijanje demonstracija, policajce na konjima, u oklopnim automobilima ‘hamvi’, policijske pse i veliki broj ljudi u civilu.

Policija je prethodno rasterala učesnike protesta sa platoa ispred Skupštine Srbije, iz Pionirskog parka, sa prostora kod Trga Nikole Pašića i u Takovskoj ulici.

Nakon toga, saobraćaj u Bulevaru kralja Aleksandra počeo je polako da se normalizuje, iako se na kolovozu i dalje nalaze kamenice, flaše, delovi žardinjera, kontejneri za smeće i drugi predmeti korišćeni u sukobu demonstranata s policijom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.