Produžena zabrana ulaska na Filipine i proširena lista zemal

MANILA – Filipini su danas produžil za dve nedelje zabranu ulaska u zemlju putnicima iz više od 30 teritorija i država u kojima je potvrđen zarazniji soj COVID-19, s tim da se ovo ograničenje sada odnosi i na Filipince koji žele da se vrate u domovinu.
Zabrana letova , koja je sada proširena sa početnih 19 zemalja i teritorija, i prvobitno važila do 15. januara, sada c?e biti produžena do 31. januara, saopštio je portparol predsednika Hari Rok, prenosi Rojters.
Zabrana se odnosi na sve putnike iz Kine od 13. januara i Sjedinjenih Država od 3. januara,a sa novim proširenjem liste, ona uključuje i Japan, Australiju, Izrael, Hongkong, Francusku, Nemačku i Italiju, navodi se u saopštenju.

Ranije je državljanima Filipina iz tih područja bilo dozvoljeno da se vrate u zemlju pod uslovom da borave u 14-dnevnom karantinu u izolaciji koju je odredila vlada, što sada neće biti moguće, a predsednikov portparol je naglasio da izuzeća od ovog ograničenja ulaska može izdati samo vladina radna grupa za Covid 19.

Filipini, koji su potvrdili prvi slučaj novog zaraznijeg soja koronavirusa, imaju drugi najveći broj slučajeva COVID-19 i preminulih u jugoistočnoj Aziji, posle Indonezije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.