U trendu

Saudijska Arabija nameće trogodišnju zabranu putovanja

RIJAD – Saudijska Arabija nametnuće trogodišnju zabranu putovanja građanima koji krše propise putujući u zemlje na „crvenoj listi“, a zbog napora da se suzbije širenje korona virusa i njegovih novih sojeva, saopštila je danas državna novinska agencija.

Agencija je citirala neimenovanog zvaničnika ministarstva unutrašnjih poslova da su neki saudijski državljani, kojima je u maju bilo dozvoljeno da putuju u inostranstvo bez prethodne dozvole vlasti prvi put od marta 2020. godine, kršili putne propise, prenosi Rojters.

„Svako za koga se dokaže da je kršio putne propise, podlećiće zakonskoj odgovornosti i visokim kaznama po povratku u zemlju i biće mu zabranjeno putovanje tri godine,“ rekao je zvaničnik.

Saudijska Arabija zabranila je putovanje ili tranzit u više zemalja, uključujući Avganistan, Argentinu, Brazil, Egipat, Etiopiju, Indiju, Indoneziju, Liban, Pakistan, Južnu Afriku, Tursku, Vijetnam i Ujedinjene Arapske Emirate.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova naglašava da je građanima i dalje zabranjeno putovanje direktno ili preko druge države do ovih država ili bilo koje druge države koja tek treba da kontroliše pandemiju ili gde su se novi sojevi proširili“, rekao je zvaničnik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.