Serija A odaje počast Maradoni ovog vikenda

Italijanska Serija A saopštila je danas plan odavanja počasti za nedavno preminulog bivšeg igrača Napolija i argentinskog fudbalera Dijega Maradonu.

Svi igrači će na teren izaći sa crnom trakom, a minut ćutanja biće ispoštovan pred svaku utakmicu ovog vikenda, dok će svi igrači stajati okupljeni na centru terena.

Tokom minuta ćutanja na videu će biti objavljena Maradonina slika, a poruka „Ćao Dijego“ biće prikazana na tribinama, koje će biti prazne usled korona virusa.

U 10. minutu svakog meča, ponovo će se na ekranu stadiona videti Dijegova slika, u čast njegovog broja na dresu.

Tokom zagrevanja igrača, na ekranima stadiona biće emitovan video Maradoninog čuvenog zagrevanja pre Napolijeve utakmice protiv Bajerna iz 1989. godine.

Maradona je predvodio ekipu Napolija do jedine dve titule u italiajnskoj ligi, 1987. i 1990. godine.

Argentinac je umro od srčanog udara u 60. godini, dve nedelje nakon što je pušten iz bolnice u Buenos Ajresu nakon operacije mozga.

Veliki broj navijača Napolija došao je u četvrtak na stadion kako bi odali počast preminulom Maradoni, koga smatraju za najboljeg igrača kluba svih vremena.

Gradonačelnik Napulja Luidji de Magistris najavio je da je započeo formalni postupak za promenu imena stadiona iz San Paolo u Dijego Armando Maradona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.