U trendu

Tatjana Matić otvorila 12. Nušićijadu

U Ivanjici je danas počeo 12. festival kulture, humora i zabave – popularna ”Nušićijada”.
Manifestaciju je otvorila ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić istakavši da je, iako je Branislav Nušić rodjen u Beogradu, „Nušićijada rodjena u Ivanjici“, saopštilo je resorno ministarstvo.

„Posebnost i značaj manifestacije medjunarodnog odziva kao što je Nušićijada, ogleda se pre svega u dugoj tradiciji negovanja sećanja na Branislava Nušića i njegova nenadmašna dela“, rekla je Matić.

Ona je navela i da se posebnost i značaj Nušićijade ogleda i u naporima lokalne zajednice koja, kako je ukazala „posvećeno i ponosno godinama razvija festival i predstavlja svoj nacionalni i kulturni identitet“.

„Želim vam uspešan festival i uživanje u trodnevnom prazniku humora i veselja“, rekla je Matić.

Ona je istakla da je ivanjički kraj „turistički dragulj Srbije i pionir u seoskom turizmu“.

Dodala je da je ivanjički kraj prepoznao i UNESKO, koji je planinu Goliju uvrstio u jedini prirodni rezervat biosfere u Srbiji.

„Svesni prirodne, ali i kulturno-istorijske vrednosti ovog kraja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija teži unapredjenju kvaliteta turističke i kulturne ponude ovog podneblja“, rekla je ona.

Matić je precizirala da je U periodu od 2015. do 2021. uloženo „34.180.000 dinara za različite infrastrukturne i projekte promocije, manifestacije i edukacije“.

Pri dolasku na „Nušićijadu“, Matić je obišla punkt postavljen na ulasku u Ivanjicu na kome se proveravaju potvrde o vakcinaciji, PCR ili antigenski testovi na korona virus.

Posetioci NUšićijade se mogu testirati i u obližnjem Domu zdravlja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.