U trendu

U Beogradu počela vakcinacija gluvih i nagluvih osoba

BEOGRAD – Vakcinacija protiv korona virusa gluvih i nagluvih osoba koje žive u Beogradu počela je danas u Domu zdravlja Vračar, gde su im na raspolaganju Sinofarm, Sputnik V i Fajzer vakcina.

Tim povodom tu zdravstvenu ustanovu obišli su gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković.

Stanisavljević je rekla da je Grad Beograd omogućio posebne termine za vakcinaciju za udruženja osoba sa invaliditetom i dodala da su te osobe imale mogućnost da izaberu da li će se vakcinacija obaviti u domovima zdravlja ili u prostorijama udruženja.

Dodala je da je danas organizovana prva vakcinacija gluvih i nagluvih osoba, zahvaljujući saradnji sa opštinom Vračar i tumačima znakovnog jezika, ali i da ovo nije jedini termin za vakcinaciju, te će i u toku sledeće nedelje biti organizovani termini kako za Gradsku organizaciju gluvih, tako i za druga udruženja.

Procenjuje se, kaže, da u Beogradu živi oko 4.000 gluvih i nagluvih osoba, dok sama Gradska organizacija gluvih broji oko 1.000 članova.

„Ovo je urađeno kako bi se maksimalno izašlo u susret svim osobama sa invaliditetom“, dodala je Stanisavljević.

Direktor Doma zdravlja Vračar Miroslav Dmitrović rekao je da su danas za vakcinaciju prijavljene 24 gluve i nagluve osobe.

Dodao je da se u toj zdravstvenoj ustanovi kontinuirano, od 7 do 20 sati, sprovodi vakcinacija i drugih građana Vračara i istakao da je veoma zadovoljan njihovim odzivom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.