U lokalu kod Tetova uhapšeno 18 'plesačica i pratilja gostiju', medju njima i iz Srbije

Policija je danas u jednom ugostiteljskom objektu kod Tetova uhapsila 18 žena iz 16 zemalja, medju kojima i iz Srbije, koje su radile kao „plesačice i pratilje gostiju“.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije je saopštilo da su policajci iz Odeljenja za organizovani kriminal i Specijalne policije u lokalu kod auto-puta Tetovo-Gostivar, koji je radio mimo dozvoljenog radnog vremena, zatekli 18 žena, od kojih 15 iz inostranstva (Rusija, Ukrajina, Bugarska, Srbija, BiH, Letonija) i tri iz Severne Makedonije.

Te žene su, po policiji, radile kao „plesačice i pratilje gostiju“, a tri strankinje koje su bile u sobama motela predate su policijskom odeljenju za strance.

U ugostiteljskom objektu zatečeno je i 49 gostiju i sedam zaposlenih, a kod jednog 30-godišnjaka je pronadjen i pištolj.

Protiv svih biće podnete krivične prijave zbog nepoštovanja odluke Vlade Severne Makedonije o ograničenju radnog vremena ugostiteljskih objekata kojima je zabranjen rad posle 18.00 radi zaštite od korona virusa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.