U trendu

VB: Ipak ostavka zbog kontorverzi oko Kamingsa

LONDON – Ministar u britanskoj vladi Daglas Ros podneo je danas ostavku zbog kontoroverze u vezi sa Dominikom Kamingsom, savetnikom britanskog premijera Borisa Džonsona, koji je putovao 400 kilometara od Londona do severne Engleske za vreme restriktivnih mera uvedenih u Britaniji zbog korona virusa u martu.

„Upravo sam podneo ostavku u vladi Velike Britanije i na svoju poziciju državnog podsekretara Škotske“, napisao je Ros u pismu objavljenom na njegovom zvanicnom Tviter nalogu, preneo je CNN.

„Nadao sam se da ću puno toga uraditi ovoj ulozi, ali događaji poslednjih nekoliko dana znače da više ne mogu biti član ove vlade“, dodao je on.

Dominik Kamings, savetnik britanskog premijera Borisa Džonsona, međtim, odbio je juče pozive da podnese ostavku zbog optužbi da je prekršio restriktivne mere uvedene zbog korona virusa jer se vozio 400 kilometara od Londona do severne Engleske, preneo je Rojters.

U izjavi koju je pročitao medijima u sedištu premijera u Dauning stritu 10 u Londonu, Kamings je rekao da veruje da je postupio razumno i da nije prekršio restriktivne mere.

„Učinio sam ono što sam smatrao da je ispravno učiniti“, istakao je odgovarajući na pitanja novinara. „Mislim da sam se ponašao razumno“, dodao je.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.