VB: Izbilo žarište kovida u najvećoj laboratoriji za testove

MILTON KINS – Najveća laboratorija u Velikoj Britaniji u kojoj se radi na desetine hiljada testova na koronu, postala je novo žarište kovida 19, nakon što članovi laboratorije nisu ispoštovali bezbednosne procedure, preneo je danas Dejli mejl.

Tri od četiri naučna tima iz laboratorije u Milton Kinsu je zaraženo korona virusom.

Upravo je ova laboratorija bila prva koja je otkrila novi, visokozarazni soj mutiranog kovida 19 još u septembru, prema informacijama Javnog zdravlja Engleske.

Administrativci i osoblje iz skladišta su takođe prijavili slučajeve, pa je 20 od 70 članova tima izolovano, rekao je zaposleni u laboratoriji koji je insistirao na anonimnosti.

Žariste korona virusa preti da zaustavi rad laboratorije, sa sve većim zahtevima za testiranje, koji prelaze i 70.000 dnevno PCR testova.

U utorak je obrađeno 47.000 testova, dodao je anonimni član laboratorije, koji je rekao za Skaj njuz da „nema šanse da ovim tempom možemo da obradimo 70.000 testova. Cela stvar je postala šala.“

Ipak, iz ministarstva zdravlja i socijalne nege su demantovali da nisu ispoštovane bezbednosne mere.

Novi laboranti se odsad testiraju kada dođu u laboratoriju i sede u kantini dok čekaju rezultate, dodao je izvor, a osoblje trenutno radi smene od po 12 sati tokom novogodišnjih praznika, kako bi ispunili brojne zahteve za testiranje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.