Vlasnik Dorćolete: Mere poštovane

BEOGRAD – Na društvenim mrežama, a potom i u medijima, osvanuo je snimak objekta „Dorćoleta“ u Beogradu, na kome se vide gosti koji u njemu borave uz muziku.

To je pokrenulo lavinu komentara na društvenim mrežama, zbog navodnog organizovanja noćne zabave uprkos epidemiološkim merama protiv korona virusa koje su na snazi, piše Telegraf.

Direktorka firme koja vodi ovaj ugostiteljski objekat, Minja Trojanović, tvrdi da su sve epidemiološke mere bile poštovane.

Naime, kako je kazala, to nije noćni klub, već restoran koji je bio otvoren do 20 sati, propisana je i distanca među stolovima, zaposleni su nosili maske.

Ona je istakla i da je otvaranje restorana trajalo juče tokom čitavog dana, kako se ne bi stvarala gužva, a da jučerašnji rad i nije bio komercijalni, odnosno da prihod nije inkasiran, budući da su hrana i piće posluživani besplatno.

Direktorka je takođe negirala navode da je najavljena proslava Nove godine u ovom prostoru.

O slučaju objave video snimaka i optužbi da su prekršili mere, oglasio se i vlasnik Andrej Kesić. Njegovu izjavu u celosti prenosimo:

„Preko dvadeset godina se bavim ugostiteljstvom, to je moj život. Nakon petnaest fantastičnih ugostiteljskih objekata, danas sa ponosom stojim iza novog gradskog landmarka, jedinstvenog restorana na čelu sa šefom kuhinje internacionalnog iskustva iz lanca restorana Nobu, i jedinstvenim enterijerom koju Dorćoleta donosi. Činjenica da zapošljavamo četrdeset mladih profesionalaca, najbolje govori koliko verujem u novi početak ugostiteljske industrije. Jedinstvenost samog prostora, čija je visina samog plafona od preko 12 metara, kao i sva enterijerska rešenja tokom projektovanja, vodila su nas ka potpunom usklađivanju sa svim epidemiološkim merama“, naveo je Kesić.

On je istakao i da smatra da „politika nije sve u životu“.

„To što sam prihvatio da budem član veća opštine Stari Grad, odraz je moje želje da unapredim kvalitet života mojih sugrađana i komšija. I to što smo različitog političkog opredeljenja, ne znači da ne možemo da radimo, družimo se i živimo zajedno. Pozivam sve ljubitelje dobre hrane da dođu kod nas u Dorćoletu i uživaju u jedinstvenom doživljaju koji donosimo. Našu dugogodišnju želju da napravimo restoran u našem gradu koji može da se meri sa najboljim svetskim destinacijama uspeli smo da ostvarimo posle godinu dana mukotrpnog rada u ovako teškim okolnostima. Zaposlili smo 40 mladih profesionalaca i najtežem trenutku. Ova investicija predstavlja hrabar iskorak, pun vere u buducnost ugostiteljske industrije“, dodao je Kesić.

Turistički inspektori beogradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove tokom sinoćne kontrole poštovanja radnog vremena izvršili su pregled 92 ugostiteljska objekata.

Tri ugostiteljska objekta prekoračila su propisano radno vreme do 20 časova, zbog čega su im napisani prekršajni nalozi.

Ono što su inspektori otkrili, to je da su vrata ovih klubova bila zatvorena, a da je u njima bilo gostiju.

Sekretarijat za inspekcijske poslove će i u budućnosti nastaviti sa kontrolama poštovanja propisanog radnog vremena, zbog čega apeluju na ugostitelje da isto poštuju, navedeno je u saopštenju iz ovog sekretarijata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.