U trendu

Koristite li glikolnu kiselinu? Obavezno je uvedite u svoju rutinu

Godine ostavljaju trag na licu, a u današnje vreme je veliki broj preparate koji to mogu efikasno sprečiti. I dok mnogi od njih nemaju naučnu utemeljenost, postoje oni koji bi trebali.

Jedna od tih supstanci svakako je glikolna kiselina, koja je deo grupe jedinjenja poznatih kao A.H.A. (alfa hidroksi kiseline) koje su biljnog porekla. Karakteristika ove kiseline odnosi se na činjenicu da ima sposobnost da prodire duboko u kožu što je čini najefikasnijim preparatom u lečenju akni, bora, mitisera kao i različitih promena pigmenatacije kože. Istina, mnoge kreme sadrže upravo ovu kiselinu, a mnogo je razloga zašto bi trebala da se nađe u vašoj rutini nege lica.

Ova supstanca može da se koristi samostalno, ali je znatno delotvornija u kombinaciji sa salicilnom kiselinom i retinolom.

S obzirom da podstiče regeneraciju kože, njena primena se preporučuje nakon 40. godine. Pozitivan efekat će imati i na kožu lica koja je ostarila pre vremena. Dokazano je efikasna u eliminisanju bora i vraćanju mladalačkog izgleda. Nakon redovne upotrebe, koža postaje glatka i mekša, ali i čvršća jer se podstiče proizvodnja kolagena. Osim bora, uspešno eliminiše i pege, kao i sve ostale fleke na koži.

Zanimljivo je da kreme sa glikolnom kiselinom uglavnom odgovaraju svim tipovima kože, bilo da je u pitanju masna, suva ili osetljiva koža. Jedino bitno je da se ne nanose na predeo oko očiju, jer je tu koža tanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar