U trendu

Kosa odaje godine

Navikli smo da najviše negujemo lice, pokušavajući da usporimo ili preokrenemo biološki sat, ali naše godine ne odaje samo koža lica i tela. Pokazatelj starosti je i kosa. Žena u četrdesetim nema više onakvu kosu kakvu je imala u dvadesetim – to nije nešto što nam se samo čini već je to činjenica. Kako godine prolaze, naša kosa je podložna raznim štetnim uticajima, pa može postati suvlja, podložnija peruti ili tanje dlake. Tome doprinose i razni tretmani kojima smo tokom godina podvrgavali svoju kosu – farbanje, blajhanje itd.
Da bismo popravili situaciju, trebalo bi da brinemo o kosi koliko i o svom licu. Na lice stavljamo hidratantne kreme i štitimo ga na druge načine, a kosi je ponekad potrebna ista količina pažnje. Nema vremenske mašine, ali uvek možemo poslušati neke savete stručnjaka.
Savet za žene sa tankom kosom
Kada kosu uvežete u konjski rep, primećujete da je on sve tanji. Vaša prva reakcija je napad panike – jao, gubim kosu! Tanja dlaka je zapravo prirodna stvar koja dolazi s godinama. Broj folikula ostaje isti, ali je individualna dlaka manjeg obima. Takođe, dlaka je lomljivija, tako da kosa ima manji volumen nego ranije.
Čak i kada je očigledno da više dlaka ostaje na vašoj četki nego pre, nema razloga za preveliku brigu. U toku menopauze, 40% žena ima problem sa kosom. Tada je normalno da vam opadne oko 100 dlaka dnevno. Ako vam opada više kose, možete konsultovati lekara. Postoji tretman za to – minoksidil-rastvor. A ako problem nije tako veliki, isprobajte šampone koji povećavaju volumen.
Evo malih trikova kako da pomoću frizure obezbedite mlađi izgled:
Magično skraćivanje kose: ne morate se ošišati na superkratku dužinu. Najpre skratite kosu do iznad brade, a ispod vilične kosti. Ova dužina veoma je mladalačka i zavodljiva.
Izbegnite previše slojevitu frizuru: smatra se da slojevi dodaju volumen, ali to jednostavno neće pomoći ako nema dovoljno kose. Odlučite se za duge pramenove sa laganim prelazima.
Stilizujte kosu: ako imate stroge crte lica, umekšajte ivice blagim talasima ili loknama. Ako vam je lice previše okruglasto, uradite obratno – ispeglajte kosu.
Dobro iščetkajte kosu: izaberite kvalitetnu gustu četku i redovno se posvećujte negovanju svoje kose. Ona to zaslužuje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar