Prirodna maska za uklanjanje ožiljaka

Foto: Fancycrave1/Pixabay.com

Nije retka situacija da kada očistite lice od bubuljica i akni iza njih ostanu ožiljci u vidu tamnih fleka. Ova maska će vam pomoći da ih se rešite…

Za pripremu maske biće potrebna jedna kafena kašičica meda i jedna kafena kašičica cimeta (ili dve kapi etričnog ulja cimeta).

Priprema

Dobro promešati med sa cimetom i naneti na problematične delove lica (na fleke). Ostaviti da deluje 20-25 minuta i isprati vodom. Masku (pripremljenu smesu) možete čuvati u frižideru 4-5 dana. Posle napravite drugu meru.
Takođe, ovu masku za lice, možete primenjivati ne samo na problematične delove, već i na celo lice. Maska se na licu drži 10 minuta.

Kontraindikacije: ova maska se ne preporučuje osobama koje pate od kuperoze, rozaceje i drugih vaskularnih oboljenja kože, jer med još više širi krvne sudove.

Kao zamena za med, može poslužiti bela ili zelena glina. Meša se u istim proporcijama sa cimetom u prahu, i razblažuje se vodom do željene konzistencije.

Eterično ulje čajnog drveta, pomešano u jednakim proporcijama sa eteričnim uljem lavande i sokom limuna (1:1:1), takođe je veoma efikasno u uklanjanju tragova i fleka sa lica, nastalih od akni i bubuljica.

Mešavina se nanosi na problematične delove lica i ostavlja se da deluje 15 minuta. Ostaci se uklanjaju vlažnom maramicom. Primenjuje se svaki drugi dan. Nakon mesec dana primene ove mešavine, uvidećete odlične rezultate.

Izvor: uspesnazena

Ostavite komentar

Oznake