najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Napravite sami svoju kremu za sunčanje

Sunčani meseci polako počinju, nikada nije rano da počnete da nanosite kremu za sunčanje.

Bitno je na vreme zaštiti svoju kožu od štetnog uticaja sunčevih zraka, a ako mislite da kremu treba nanositi samo kada ste na letovanju, grdno se varate. Čak i na prolećnom Suncu možete da izgorite, a to sve loše utiče na vašu kožu jer ona brže stari i gubi elastin.
Kreme za sunčanje koje možete kupiti u parfimerijama i apotekama uglavnom imaju dosta hemijskih sastojaka a pa vam se možda ne dopada ideja svakodnevnog nanošenja miksa hemije na kožu (pored onog koji već nanosite kroz kreme i šminku). U nastavku sledi recept za kremu za sunčanje koju možete sami napraviti. Jednostavno je, korisno, i bićete sigurni da nema štetnih sastojaka i toksina jer tačno znate šta se u njoj nalazi.
fitness-332278_640
Od sastojaka pripremite:
1/4 šolje kokosovog ulja
1/4 šolje shea putera (dostupan u apotekama i prodavnicama zdrave hrane)
1 kašičica ulja od semena malina
2 kašičice cink oksida (takođe dostupan u bolje opremljenim apotekama)
Istopite kokosovo ulje i shea puter na pari, pa dodajte ulje od semena maline i cink oksid i mešajte dok se ne sjedini. Ostavite u frižideru da se ohladi, verovatno će mu trebati između pola sata i sat. Zatim 3 do 5 minuta mešajte pa prespite u čistu teglicu ili bočicu u kojoj planitare da držite kremu. Kada je napravite, ova krema bi trebalo da ima zaštitni faktor 30.

Trudite se da kremu nanosite svakodnevno kako biste što bolje kožu zaštitili od Sunca.

Izvor: svetlepote.rs

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike