Nema znojenja, nema briga

Bilo u vrelim letnjim danima ili tokom izuzetno emotivnih trenutaka, znojenje nikada nije poželjna pojava i uvek predstavlja jedan od glavnih uzroka stida.
Kako bi se ovaj osećaj izbegao, ono što najpre treba uraditi jeste posetiti lekara i konstatovati da li je znojenje u granicama normale ili je u stvari jedna od nuspojava nekog drugog poremećaja (određeno zdravstveno stanje, posledica uzimanja nekog leka…) koji se može ili ublažiti ili skroz izlečiti.
Onoga trenutka kada to bude utvrđeno, postoji puno raznih načina i metoda koje će vam pomoći da smanjite znojenje i ponovo povratite staro samopouzdanje.
Kako stati na put prekomernom znojenju?
Jedan od načina jeste korišćenje jačih dezodoranasa i antiperspiranata. Neki od njih se uzimaju isključivo putem recepta, ali većinu ćete naći i u bolje snabdevenim kozmetičkim prodavnicama ili apotekama.
Iskoristite dezodorans u pravom trenutku
Većina dezodoranasa je najefektnija tokom noći. Aktivni sastojak koji se u dezodoransu nalazi mora postepeno da uđe u znojni kanal i zapuši ga. Ukoliko dezodorans iskoristite u jutarnjim časovima, kada je znojenje povećano, on će samo ispariti i neće imati željeni efekat.
Negujte svoju kožu
Nanošenje dezodoransa u večernjim časovima takođe umanjuje rizik kada je u pitanju iritacija kože.
Znojenje tokom fizičkih aktivnosti
Postoji nekoliko načina koji vam mogu pružiti pomoć u borbi prtovi ovog ljutog neprijatelja za vreme fizičkih aktivnosti.
Neka vam oprema bude lagana. Uvek se opredelite za odeću za vežbanje koja je lagana i sačinjena od metarijala koji "dišu", poput pamuka.
Ukoliko se ozbiljno bavite fizičkim aktivnostima, nemojte štedeti na opremi za vežbanje. U skorije vreme, odeća namenjena sportistima prilično je dobila na kvalitetu – pravi se od najnovijih materijala koji "dišu", a najbolja je ona koja odbija vlagu. Stoga uvek najpre pogledajte markicu, kako ne biste načinili pogrešan izbor.
Uvedite pravilo: jedno nošenje i pravac veš mašina
Nemojte nikad ponovo obući majicu ili šorc koji ste prethodnoh dana već nosili i koji je već natopljen znojem i neprijatnim mirisom. Morate početi suvi, kako biste i dan tako završili. I vaša koža će vam biti više nego zahvalna ako je ne budete izlagali dodatnom šoku.
Redovno menjajte obuću
Ukoliko vam znojenje nogu posebno pretstavlja problem, postarajte se onda da, što je češće moguće, menjate obuću i čarape. Suva obuća i suve čarape upijaju znoj i miris, a ne iritiraju kožu.
Zaprašite znoj
Jedan od jako efikasnih načina da se izborite sa ovom neprilikom jeste i korišćenje praška za noge koji ima ulogu u održavanju vlage nogu, održavajući znojenje i isparenja na minimumu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.