U trendu

Pet važnih saveta za žene sa tankom i slabom kosom

Kako bi vaša kosa bila što lepša, obavezno počnite da pijete vitamin B ili pivski kvasac i „podebljajte“ ishranu jajima, avokadom, bademom, žutom paprikom, semenkama suncokreta i zelenim povrćem, a obavezno obratite pažnju na ovih pet saveta:

1. Ne preterujte sa „lažnim volumenom“

Uz pomoć taping češlja i pene za kosu, lako je dobiti veliki volumen, ali ako imate polu dugu ili dugu tanku kosu – imaćete dosta volumena, ali par tankih repova će visiti na dnu. Ne preterujte sa tapiranjem, samo „popunite frizuru“ češljem.

2. Recite zbogom veoma dugoj kosi i prestanite da žalite

Da, duga kosa je lepa, ali ako imate veoma tanku kosu koja beživotno visi niz leđa – da li vam je zaista potrebna? Radije izaberite divnu polu dugu frizuru sa kojom ćete izgledati uredno, negovano i seksi.

3. Obratite pažnju na pranje i negu

Možda mislite da način na koji perete kosu ne može pomoći ili ulepšati njen izgled, ali to nije tačno. Odvojite pet minuta za šamponiranje i nanošenje regeneratora i vaša kosa će vam biti zahvalna.

4. Nemojte preterano koristiti uređaje poput pegli i proizvode za stilizovanje kose

U snažnoj želji da im kosa izgleda sjajno, mnogo žene koriste fenove za kosu, uvijače, pegle za kosu, i gomilu proizvoda za negu i stilizovanje, ali sve to može samo da ošteti kosu. Sve ovo svedite na minimum kako bi kosa postala što zdravija i lepša.

5. Igrajte se sa razdeljkom

Promenite razdeljak s vremena na vreme. Kada predugo nosite razdeljak na jednoj strani, kosa se brže masti, a kada je prebacite na drugu stranu, dobićete neočekivani volumen.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar