U trendu

Recite ne starenju uz adekvatnu kremu

Zbog prevelikog broja proizvoda koji ističu svoju efikasnost kada je reč o podmlađivanju ne samo kože već i osobe koja ih koristi, puno ljudi često postavlja pitanje koje se odnosi na njihovu efikasnost.
Ukoliko vas svakog jutra, kada se pogledate u ogledalo, muče bore i linije na licu, a odlučili ste da svemu tome stanete na put, onda bi ozbiljno trebalo razmisliti o nekoj od takozvanih krema protiv starenja. Pa ipak, naći onu pravu nije nimalo lak posao, jer neke kreme stvarno deluju, dok druge samo bespotrebno zauzimaju mesto na vašem noćnom stočiću.
Jedna od stvari na koju treba posebno obratiti pažnju jesu uočljive razlike pre i posle upotrebe kod osoba koje su pre vas koristile navedeni proizvod. Na taj način možete donekle steći utisak o tome koje su kreme bile delotvorne.
Delotvornost kreme još bolje mogu pokazati klinička ispitivanja i informacije o njihovim otkrićima i rezultatima. Naime, puno je preparata iz ove grupe koji su prošli kroz neko ispitivanje, a sve to radi boljeg razumevanja ne samo sastava već i načina na koji dati proizvod deluje. Tako što ćete se detaljnije upoznati sa određenim proizvodom i njegovim karakteristikama, moći ćete mnogo lakše da oformite svoju listu zahteva i kriterijuma i na taj način uz znatno manje muke doći do željenog preparata.
Vrlo je bitno steći i što više podataka o tome kako data krema stvarno deluje, jer postoji puno različitih načina na koje krema protiv starenja može više nego povoljno delovati na kožu, ukoliko se, naravno, na pravi način upotrebi.
Određene kreme daju koži hidratantnost, zadržavajući vodu ispod gornjeg sloja kožnog tkiva. Na ovaj način se koža dodatno zateže, a količina bora se znatno smanjuje.
Druge kreme sadrže 3D kristale, koji su jako efikasni u reflektovanju svetlosti, pa bore budu neprimetnije. Međutim, ovakve kreme ne predstavljaju trajno rešenje iz jednostavnog razloga što ne otklanjaju bore, već ih samo maskiraju.
Postoje i kreme koje će istoga trenutka dati rezultate, a svoje dejstvo dodatno obogatiti antioksidantima koje sadrže, pa će vaša koža dodatno ojačati kada je reč o borbi sa slobodnim radikalima.
Preparati ili kreme koje povećavaju količinu kolagena u koži takođe predstavljaju dobro rešenje problema starenja. Sam kolagen je inače protein prirodnog porekla koji se u određenim količinama već nalazi u samoj koži, ali kako osoba stari, koža je u stanju da proizvodi jako male količine ovog proteina. Povećanjem količine kolagena podmladićete svoju kožu i smanjiti bore i linije.
Preporuke
Ukoliko imate mogućnosti, posavetujte se sa objektivnim stručnim licem (kozmetičar, lekar, farmaceut…) da biste izabrali proizvod koji odgovara vašim godinama i vašoj koži.
Ne nasedajte na bučne reklame jer one, pored toga što preuveličavaju efekte preparata (sve se leči brzo i lako), prećutkuju sporedne efekte.
Pre upotrebe bilo kog leka, kreme ili preparata, detaljno proučite uputstvo za upotrebu kako biste kremu pravilno i racionalno koristili i sprečili eventualne negativne pojave kao što je alergija ili nešto slično.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.