U trendu

Trik koji ne košta ništa, a zbog njega zvezde imaju sjajne i bele zube

Zdravi zubi su ukras svakog lica, a oni koji nisu rođeni s blistavo beli osmehom pribegavaju jeftinom triku kako bi njihovi zubi bili poput bisera.

Pića sa visokim procentom kiselosti kao što su kafa, voćni sokovi ili crno vino mogu da oboje naše zube, naročito ako u njima često uživamo, piše zadovoljna.hr.

Da bi smanjili izloženost zuba ovim prirodnim bojama, američki stomatolozi savetuju da pijete svoje omiljeno piće – na slamku.

To je jeftin, pristupačan i rasprostranjen uređaj koji tečnost vodi direktno u grlo, a koji koriste i slavni ljudi iz Holivuda. Iako ovaj trik ne uklanja u potpunosti kontakt između kiseline i zubne gleđi, definitivno utiče na belinu osmeha.

Imajte na umu da se ne preporučuje ispijanje toplih napitaka sa slamkom – holivudske zvezde ipak preferiraju ledenu kafu i hladan nezaslađen voćni čaj od sveže skuvanih varijanti.

Ako imate priliku, smanjite upotrebu plastike. Kupujte metalne slamke koje mogu da se koriste iznova ili koristite papirne slamke koje se brže i lakše razgrađuju od plastike.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.