najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kako povećati libido?

Kao što znamo, smanjenje libida kod muškarca ili kod žene može izazvati određene probleme u braku ili vanbračnoj vezi. Problemi često nisu jednostavni i prosti već su često kompleksni i nastaju iz više razloga. Ma kako ovi problemi u nekom trenutku izgledali nepremostivo, u veoma velikom broju slučajeva se mogu rešiti sa malo obostranog truda i međusobnog poverenja. Osnovno je da o problemu ne treba ćutati i "stavljati ga pod tepih", već o njemu treba razgovarati i preduzeti mere da se reši. Kada se krene s rešavanjem, najčešće se ispostavi da je problem veoma jednostavno rešiti.
Evo nekih trikova koji nam mogu pomoći u rešavanju problema sa smanjenim polnim nagonom, bilo kod muškaraca ili žena.
Nedostatak vremena
Nedostatak vremena, rokovi, mobilni telefoni i drugo ozbiljno pogoršavaju libido pa se sa tim treba boriti. Važno je planirati svoje vreme i razdvojiti radno vreme od vremena za sebe i porodicu. Kada ste kod kuće, treba zaboraviti poslovne probleme, isključiti mobilne telefone i posvetiti se porodici i partneru. Naučite da se opustite kroz vežbe, jogu, vežbe disanja i slično.
Prirodni stimulansi
Dokazani su i mnogi prirodni lekovi od davnina kao što su čajevi od kamilice, sladića, koprive, cimeta, đumbira, lista maline… Pored navedenog, može se potražiti savet i od stručnjaka za aromaterapiju.
Zdrav način ishrane
Stručnjaci su ustanovili da je način ishrane veoma bitan ne samo za gojaznost nego i za zdravlje, pa i seksulani život svakog pojedinca. Sve više se apeluje na smanjenje masne, jake, začinjene i rafinisane hrane. Preporuka je da se što više jede voće i povrće, da se piju prirodni sokovi, a izbegava alkohol i duvan. Što više vitamina, magnezijuma, antioksidanata, mangana, biljnih vlakana i belančevina kao i esencijalnih masnih kiselina treba uneti u organizam.
Bolesti
Hronične bolesti kao što su bolesti srca, visok krvni pritisak, dijabetes i slično mogu veoma nepovoljno uticati na polni nagon i seksualne želje jednog od partnera. Ovom uzroku se može lako odupreti tako što se hronična bolest drži pod kontrolom lekovima i terapijom. Savetovanje sa lekarom pomoći će da se primenjuju odgovarajući lekovi u odgovarajućim dozama i time smanjiti negativan uticaj na libido.
Odmor
Vi i vaš partner morate naći vremena da jednom godišnje odete na odmor sami, daleko od sveta i jurnjave, kako biste se opustili i prepustili jedno drugom. Tada ćete smiriti živce i imati vremena za međusobnu komunikaciju.
Opuštanje
Probajte vi i vaš partner da barem jednom nedeljno nađete vreme za sebe i malo opuštanje kao što su: šetnja, večera udvoje, film na TV-u, pozorište, koncert, sedenje u parku, sedenje na terasi i slično. Posle nekoliko sati lagodnog odmaranja uz prijatnu hranu i malo vina javiće se i seksualna želja.
Hroničan umor i stres
Ukoliko ste stalno pod stresom, napeti i umorni od obaveza, to je upozorenje ne samo za seksualnu želju nego i za zdravlje. Treba da "prikočite", usporite i smanjite svoje ambicije i obaveze. Ukoliko ne smanjite tempo života na razumnu meru, ne samo da ćete ugroziti svoj polni nagon (libido) već i srce i zdravlje u celini.
Zdrav način života
Ukoliko se primete znaci slabog interesovanja za seksulana zadovoljstva, prvo na šta treba obratiti pažnju jeste savremeni način života. Probajte da smanjite pušenje, količinu popijenog alkohola, povećate količinu voća i povrća u redovnoj ishrani, pojačate fizičke aktivnosti i boravak na čistom vazduhu (šetnje, pešačenje, rekreacija…). Veoma je važno da se više odmarate, da idete na spavanje ranije i da spavate duže. Bićete iznenađeni kako će se prvi rezultati pojaviti veoma brzo.
Fobije
Ukoliko neko od partnera ima blažih problema sa libidom zasnovanih na strahu od infekcija, polno prenosivih bolesti ili trudnoće, onda sredstva za kontracepciju i kondom mogu u znatnoj meri da ublaže strah i pozitivno se odraze na poboljšanje libida. Pored toga, redovni pregledi (jednom godišnje) i izveštaji o zdravstvenom stanju oslobađaju oba partnera straha da će se razboleti.

3 komentara
  1. Tila

    Evo pomoći od mene. Imam 24 godine i imao sam problem sa libidom, jednostavno nisam mogao da postignem erekciju (čak sam i od jedne devojke dobio tako nizak udarac, jer nisam mogao da imam seks sa njom). Malo sam guglao i uveo sam sebi neku vrstu terapije. Kupio sam cink i vitamin D šumaće tablete (oko 250 din, mislim da ima u svakoj apoteci), kao i kilogram meda od bagrema. Sve što je potrebno je sledeće: svakog jutra pre doručka popiti 1 kašičicu meda i 1/3 kašičice cimeta u 2 dl malo, ali vrlo malo ugrejane vode (da med ne bi gubio svoja pozitivna svojstva). Isto se to pije pred spavanje. U toku dana popiti kad hoćete pomenutu šumeću tabletu. Vratiće vam se energija i imaćete toliku seksualnu želju, da ćete bukvalno skakati na radijator umesto žene 😉 Ovo je prirodnije i mnogo bolje nego da koristite razne preparate koji se reklamiraju. Prve rezultate videćete za nedelju dana (nekome manje, a nekome više treba) i samo budite uporni. Mene sad toliko libido cepa, da moram po više puta da masturbiram. I ne bi bilo loše da ubacite malo sporta i kupite kikiriki umesto čipsa i smokija. Obavezno javite da li vam je ova “moja terapija” pomogla.

  2. Branislav Bera

    Nema posebnih pravila za povećanje libida, tj. spolne požude. Međutim, valja istaći da je libido kod oba pola najviše izražen u toplim ljetnim mjesecima. Najizraženiji libido kod većine muškaraca, pa i kod mene, u toplim ljetnim mjesecima kada na plažama, na rijeci Uni ili na moru vidimo pravu “malu izložbu” mladih lijepih djevojaka i žena, lijepo građenog tijela sa dvodjelnim seksi kostimima. Međutim, kako povećati spolnu požudu u zimskim mjesecima? Vizuelni i dodirni podražaji uglavnom djeluju na povećanje libida. Dobar erotski film koji valja pogledati intimno sa djevojkom djeluje na povećanje libida, a uz to i fizički podražaji tijela partnera koje slobodna djevojka obavlja milujući tijelo svoga ljubavnika i obratno. Nekada se zbog toga išlo u kino, a sada mladić ili suprug može nagovoriti svoju ljubavnicu ili ženu da zajedno pogledaju neki erotski film, nakon čega se kod oba pola javlja želja za seksualnim činom. To nije ništa neprirodno, već je to stimulativan način da se u hladnijim nadolazećim danima koristi “filmski afrodizijak” preko CD ili video pleyera koje uz TV aparat posjeduje danas gotovo svako bolje stojeće domaćinstvo. Ideju koju sam dao lično sam koristio i mislim da je veoma dobra, zar ne?

  3. Dragiša Suša

    U prirodu, narode, pa da vidite šta je seks. Ne može se sedeti u fotelji i pored računara, gledati TV, jesti hrana iz prodavnice, pa očekivati čudo.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike