Moć kontrole ejakulacije (3)

Da bi se problem prerane ejakulacije što uspešnije izbegao, od izuzetne je važnosti da tokom samog seksa izbegavate sve ono što vas najviše uzbuđuje, sve do trenutka kada želite da postignete toliko željeni obosrani orgazam.

Ukoliko se tako postupa, jasno je da će tim prilagođenjem ponašanja biti izbegnute sve radnje koje dovode do orgazma sve dok se ne upali lampica koja kaže „sve je spremno“. Muškarac koji ima kontrolu i koji je svestan vremena koje on i partnerka imaju na raspolaganju u datom trenutku, prilagodiće svoje ponašanje toj vrsti situacije, i to ne zato što ne može drugačije nego zato što je on tako izabrao. Suština samokontrole i jeste u tome.

Jer, ako smo uspeli i ako smo naučili da kontrolišemo druge reflekse, nema razloga da isto ne bude i sa ejakuliranjem. Setite se kako ste savladali kontrolisanje bešike kada ste bili mali. Roditelji su vam stavili do znanja da je od jedne tačke detinjstva nedopustivo da ne kontrolišete uriniranje i stvar je postepeno počela da se odvija u pravom smeru. Osećaji u telu su se dalje kontrolisali i sada je stepen samokontrole na zavidno visokom nivou.

Sada ne samo da ne morate odmah da odete do toaleta nego možete da prepoznate trenutak kada vam neposredno predstoji potreba da urinirate, stekli ste i sposobnost da do izvesne mere kontrolišete taj događaj, čak i da ga odložite. Nema razloga da isto ne bude i sa kontrolisanjem trajanja seksualnog čina.

Uspešno rešavanje problema prerane ejakulacije može da se sprovede samostalno ili uz pomoć partnerke, ali je osnovno načelo u oba slučaja da se sve vreme pazi na nivo uzbuđenja, tj. napetosti. Ako je potrebno – stanite i napravite pauzu kako biste ejakulaciju održali pod kontrolom. Polje kontrole jeste ono što treba da se proširi, prostor kojim treba u potpunosti da se ovlada.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.