Ovo su 4 najveće greške žena u seksu

Iako žene to ne žele uvek direktno da priznaju, jednom kada seksualni život postane monoton ili iz nekog drugog razloga ne ispunjava ženska očekivanja, na površinu isplivaju sve partnerove slabosti. Muškarci, s druge strane, imaju sklonost da donose pogrešne procene kada je u pitanju seksualno zadovoljstvo i žensko telo uopšte.

Zbog toga oni postaju lake mete i prve osobe koje moraju da snose svu odgovornost jednom kada seksulani život počne, blago rečeno, da vene. Naravno, ima istine i u ovome, ali je „za tango potrebno uvek dvoje“. I žene, kao i muškarci, prave veliki broj grešaka prilikom seksualnih odnosa i kada je reč i o seksualnom životu uopšte. Sve ovo potvrdili su i eksperati koji se bave proučavanjem svih aspekata seksualnog života.

Nedostatak inicijative

I dan-danas mnogi muškarci ne žele, kao ni žene, da insistiraju na seksualnim odnosima, kako ne bi izgledali previše nametljivo i agresivno. Prema rečima Les Parota, profesora psihologije na Pacifik univerzitetu u Sijetlu, jedna od najvećih grešaka koju žene prave jeste nedovoljno inicijative kada je u pitanju seksualni odnos. Naime, većina muškaraca smatra da su oni uvek ti koji iniciraju seksualni odnos i da to narušava stravstvenu ravnotežu same veze. Međutim, muškarci podjednako žele da budu „progonjeni“ od strane žena, kao što to žele i same žene.

Previše brige o izgledu

Neprestano razmišljanje o tome kako izgledate za vreme seksualnog odnosa može vas sprečiti da se potpuno prepustite trenutku i uživate u samom odnosu, a time znatno umanjujete šanse da doživite orgazam. Stoga je najkorisniji savet svih stručnjaka da ne treba misliti, niti u tom trenutku toliko brinuti o izgledu stomaka ili stanju šminke, već se treba usredsrediti i prepustiti zadovoljstvu. Zapanjujuće je šta sve muškarci ne primete ukoliko je žena malo agresivnija, puna entuzijazma, energična, fleksibilna i potpuno posvećena svom partneru.

Neusmeravanje partnera

Direktan razgovor o seksualnom odnosu, o onome što nam se dopada i ne dopada, može učiniti da se osećamo nelagodno, čak i ako je u pitanju razgovor sa partnerom sa kojim smo duže u vezi ili braku ili sa kojim osećamo jaku bliskost. Otvoreni razgovor je zapravo jedini način za uspostavljanje izuzetno zadovoljavajuće seksualne veze. Zbog toga je na ženi da preuzme odgovornost kada je u pitanju seksualni odnos. Nijedan muškarac ne može da dovede ženu do orgazma ukoliko ne zna šta je to što je najviše uzbuđuje. A to muškarac može saznati jedino ukoliko mu to ženski partner stavi do znanja. Ono što je takođe jako pozitivno jeste činjenica da su muškarci izuzetno spremni i željni da zadovolje svog ženskog partnera, čime čitavu stvar čine mnogo lakšom i uspešno izvodljivom.

Uznemirenost pri pomenu neke novine

Sasvim je razumljivo i očekivano da nakon određenog vremena provedenog zajedno oba partnera osećaju potrebe i želju da malo „začine“ svoj seksualni život tako što uvode određene novine. Međutim, mnoge žene to shvataju na jako pogrešan način. Sama činjenica da muškarac želi da isproba nešto novo, ne znači da je on nezadovoljan vama ili vašim zajedničkim seksualnim životom, već da želi na nove i inovativnije načine da vam pruži seksualno zadovoljstvo.

2 komentara
  1. Marija Ivković

    Tekst je siromašan.

  2. Nataša Gajić

    Duboko sam uvjerena da žene danas griješe ukoliko su previše agresivne, a mislim da su takve u većini slučajeva, naročito prema tuđim muškarcima.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike