U trendu

Nosite čarape u krevetu!

Istraživanje sprovedeno od strane Univerziteta u Groningenu utvrdilo je da nošenje čarapa u krevetu poboljšava seksualni život parova. U istraživanju je učestvovalo 13 parova, a oni koji su nosili čarape tokom seksa imali su više orgazama.

U rezultatima se navodi da je 50% žena koje nisu nosile čarape došlo do orgazma, dok ih je 80% među onima koje su nosile čarape stiglo do vrhunca. Veruje se da žene negativno reaguju na hladna stopala svog partnera, a nošenjem čarapa ova prepreka za uživanje je otklonjena.

Studija koja je sprovedena na Institutu za neurologiju Holandije 2007. godine, tvrdi da ljudi koji spavaju u čarapama brže utonu u san. Teorija kaže da topla stopala uzrokuju smanjenje temperature tela tako što šire krvne sudove u telu – proces koji se naziva vazodilatacija. Ovaj proces stvara temperaturu koja organizam postiče na spavanje, pronosi Klix.

Nošenje čarapa takođe smanjuje efekte menopauze, tako što reguliše temperaturu tela u toku noći.

Istraživanje je pokazalo i da nošenje čarapa u krevetu smanjuje simptome Rejnoove bolesti. Reč je o poremećaju cirkulacije gde se arterije i kapilari stegnu kao odgovor na stres ili hladnoću. Noge i ruke postanu skroz bele ili plave. Osobe sa ovim sindromom moraju da održavaju ekstremitete toplim, a nošenje čarapa u krevetu je jedan od načina.

Doktori preporučuju da ne spavate u uskim čarapama jer takve čarape mogu da zaustave cirkulaciju i izazovu dodatne probleme.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.