U trendu

Otkrivamo vam tajnu koja bi mogla da vam poboljša seksualni život

Nova istraživanja pokazuju da bi tajna za postizanje orgazma tokom seksa mogla da bude „spoljni odnos“. Prema rečima seksualne terapeutkinje i kliničke psihologinje Dženet Hal sa Univerziteta u Melburnu, samo 20 posto žena orgazam doživljava penetracijom.

„Mlađi muškarci ne znaju kako da pomognu ženi da postigne orgazam. Naime, muškarac ne pruža ženi orgazam, on joj pomaže da ga postigne. Seks bi trebalo da bude davanje i primanje užitka na celom telu, ne samo na genitalijama, ne samo unutar vagine“, tvrdi ona.

Doktorka Hal uverena je da je ideja da je penetracija najvažnija u seksu jako štetna.

„Penetracija je muški model idealnog seksa, muškarci zaboravljaju da se najviše uživa na putovanju a ne na cilju. U mojoj klinici, većina žena priznala je da im je potrebna klitoralna stimulacija da dožive orgazam, iako neke mogu da dožive orgazam unutrašnjom stimulacijom partnerovim prstima ili vibratorom i stimulacijom G i A točke, koja se nalazi blizu cerviksa“, rekla je.

Podatke kojima raspolaže prikupljala je 15 godina putem upitnika na stranici svoje klinike. Čak 80 posto žena priznalo je da im je potrebno još nešto uz penetraciju da dožive orgazam, poput ljubljenja, masiranja, vibratora, stimulacije klitorisa i oralnog seksa. Sve to Hal stavlja pod zajednički naziv „spoljni odnos“.

Izbegava termin predigra jer on implicira da to nije važan deo seksualnog iskustva. Dodala je da se žene često osećaju postiđeno kada ne dožive orgazam pa misle da moraju da ga glume. Preporučuje ženama da ne osećaju pritisak i da se zabave tokom seksa. „Nađite knjige i web stranice koje će vas podstaći da isprobate različite stvari. Upotrebite maštu“, zaključila je.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike