najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Seksualni problemi i rad srca

Veliki broj seksualnih problema imaju kako muškaraci, tako i žene. Postoje mnogi preparati i tretmani za otklanjanje ovih problema, ali uzroci problema nisu temeljno istraženi – nudi se samo brzo i efikasno rešenje.

Prema novoj studiji, jedan od uzroka seksualnih problema, konkretno kod žena, može biti srčana varijabilnost. Srčane frekvencije odnose se na razlike u dužini vremenskih otkucaja srca, a upravo te razlike u otkucajima srca imaju veoma važnu ulogu u seksualnom uzbuđenju žena.

U studiju su bile uključene 72 žene, starosti od 18 do 39 godina, a istraživači su im merili brzinu otkucaja srca za vreme gledanja erotskog filma i seksualnih scena na internetu.

Rezultati studije pokazuju da žene sa srčanom frekvencijom ispod proseka, imaju veću šansu za neku vrstu seksualne disfunkcije. Ipak, studija nije dokazala uzročno-posledičnu vezu srčane frekvencije i seksualne funkcije, već je samo pokazala da niska varijabilnost srčane frekvencije može predstavljati rizik za seksualne probleme.

Pošto je poznato da je niska varijabilnost srčane frekvencije povezana sa depresijom, anksioznošću i zavisnošću od alkohola, nije iznenađujuće da kod žena može uticati i na seksualnu funkciju. Srčana frekvencija može dati lak, nenametljiv i ekonomičan način da se proceni seksualna disfunkcija, a samim tim i da se ona leči i kontroliše.

Dosadašnja istraživanja pronašla su vezu između mirovanja srčane frekvencije i problema sa erekcijom kod muškaraca.

Složenost i povezanost ljudskog organizma još uvek se istražuje i ne treba biti iznenađen novim otkrićima i činjenicom da lečeći jedan problem ponekad možemo izlečiti drugi.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike