Za siguran seks

Ovom prilikom nećemo ponavljati koliko je važno da pri pomisli na seks uvek imate u glavi siguran seks. Međutim, i pored sve preventivne prakse, o najrasprostranjenijem sredstvu zaštite od polnih bolesti – kondomu – još uvek postoje određene nedoumice, predrasude i zablude koje valja prevazići. Dakle, istina je da je kondom pouzdan metod zaštite od bolesti, kao i od neželjene trudnoće kada se koristi redovno i pravilno. To je fakat od koga se danas polazi.

Za razliku od većine kontraceptivnih sredstava, koja treba koristiti stalno – za vreme, pre i posle seksa, kondom se koristi samo prilikom samog seksualnog čina. Kondomi se mogu naći u različitim bojama, oblicima, ukusima, teksturama i veličinama, kako bi vođenje ljubavi bilo što zabavnije. Zabluda je da ne možete pronaći kondom koji je po vašoj meri, kao i da kondomi kvare seksualni doživljaj. Najveća prednost kondoma je verovatno u tome što za razliku od drugih kontraceptivnih sredstava on ne može da prouzrokuje nijedan sporedni efekat.

Dostupnost je najveća prednost kondoma. Možete bih nabaviti u apotekama, supermarketima, kioscima i mogu se kupiti bez lekarskog recepta. Zaboravite priče o tome kako vam je neprijatno da ih kupite na ovom ili onom mestu.

S kondomom je seks bezbrižniji, jer imate apsolutnu vlast nad svojim telom. Jednostavni su za upotrebu, a u današnje vreme, kada se bolesti prenose brzinom svetlosti, kondom predstavlja suštinsku potrebu svakog seksualno aktivnog muškarca. Zabluda je da seks s kondomom nije dobar. Naprotiv, seks s kondomom je jedini pravi izbor koji ne treba da vam stvara nedoumice povodom toga da li se u neku seksualnu igru treba upustiti s njim ili bez njega. Znate koji je pravi odgovor, jer su kondomi uveliko postali deo naše stvarnosti, a ona nas upozorava na to da na prvom mestu uvek imamo brigu o sebi i svom zdravlju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.