U trendu

Ljudi, smejte se što više – zdravo je!

Smeh je najzdraviji ventil, kojim se čovek oslobađa negativnih osećanja

Osmehnite se i svet će se osmehnuti vama! Verovatno zvuči kao preoptimistična fraza, ali ima nešto u svemu tome.

Prilikom smejanja luče se hormoni sreće, kao što je endorfin koji ublažava bolove, pa se smeh može smatrati prirodnim analgetikom.

Evo nekih od pozitivnih stvari kada je smeh u pitanju. Pročitajte ih, pa ćete shvatiti koliko je dobro da se što češće smejete.

Smanjuje stres
Kada se osoba našmeje to utiče na pokretanje određenih mišića u telu, zbog čijeg se aktiviranja osećate srećno. Kretanje mišića na vašem licu oslobađa endorfin koji izaziva pozitivan osećaj.

Endorfin snižava nivo stresa što poboljšava vaše raspoloženje. Čak i ako se ne osećate srećno, endorfin će prevariti vaše telo da mislite da ste srećni.

Pomaže vašem srcu
Oslobađanje endorfina kroz smeh takođe povećava protok krvi i snižava krvni pritisak. To znači da može da smanji rizik od srčanih bolesti i drugih kardiovaskularnih problema.

Endorfin je na mnogo načina koristan za vaše zdravlje, a jednostavnim osmehom učinićete da se osećate dobro i spolja i iznutra.

Pojačava vaš imuni sistem
Smejanje takođe podstiče oslobađanje serotonina. Seratonin je neurotransmiter koji doprinosi čovekovoj sreći i blagostanju. Serotonin ima mnogo pozitivnih prednosti, od kojih je jedna jačanje imunološkog sistema. Dakle, smeh je zaista najbolji lek.

Čini vas pristupačnijim
Nasmejanost konotira pozitivnost generalno. Psihologija je pokazala da nas nasmejanost čini privlačnijim za druge. To je zato što osmeh predstavlja privlačan izraz lica koji olakšava napetost i čini da se ljudi osećaju prijatno u društvu nasmejanih ljudi.

Univerzalni znak sreće
Osmeh je jedan od retkih gestova koji znači istu stvar širom sveta. Rukovanje, podignuti palčevi i zagrljaj mogu imati potpuno različiti značaj u zavisnosti od države. Međutim, značenje osmeha je univerzalno.

To znači da možete putovati bilo gde po svetu i širiti sreću i pozitivne vibracije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)