U trendu

Ovo su znaci da ste pod velikim stresom

Svakodnevna užurbanost i sedilački način života na nas ostavljaju trajne posledice. Nekada pokušavamo da pređemo preko svoje krajnje granice, a to je izuzetno sebično prema našem telu i našem razumu.

Ovo su neki od pokazatelja da trpite veliku količinu stresa i da morate usporiti svoj životni tempo i opustiti se.

1. Pojačan umor

Normalno je da vas posao i obaveze iscrpljuju, ali sve u svojim granicama. Ako se osećate toliko umorno da nemate snage ni da se presvučete se kada dođete kući, trebalo bi da razmislite da li je to što radite vredno vašeg psihičkog i fizičkog zdravlja. Odgovor je, reklo bi se, uvek negativan.

2. Bolovi u leđima

Premda sedenje vrlo često izaziva bolove u donjem delu leđa, stres i nerviranje će vam priuštiti bolove i u gornjem i središnjem delu i osećaćete se kao da na leđima neprestano nosite težak teret. Pokušajte dubokim disanjem da opustite mišiće kupkom sa eteričnim uljima za opuštanje.

3. Problemi sa spavanjem

Ovaj problem kao posledicu nosi navedeni umor, a događa se uglavnom zato što ne možete da prestanete da  razmišljate o poslu i stvarima koje još uvek niste rešili. Kako ne biste posezali za lekovima, na jastuk sipajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande koje bi trebalo da vas opusti i uspava.

4. Razdražljivost

Simptom razdražljivosti javlja se zbog previše razmišljanja koje uvek povuče pesimistične misli zbog kojih počinjete da svaku situaciju gledate s negativnim ishodom. Pokušajte da gledate samo na pozitivne strane svega i dajte sebi malo oduška i nagradite se za sve što ste tokom nedelje uradili dobro.

5. Migrene

Ovaj intenzivni oblik glavobolje javlja se zbog premalo sna i prevelike količine obaveza. Takođe, jedan od uzroka migrene je premalo hidratacije. Ako vas snađe migrena, uzmite ostatak dana slobodno i odspavajte u zamračenoj sobi. I ne zaboravite da tokom dana pijete dovoljno vode.

2 komentara
  1. bambi

    Kada mlada devojka razdvaja iz inata oca i dete, nalazi se pod stresom.

  2. Anonimni

    Moz da bide i ne mora da znaci.

Napišite komentar