Na ovo pitanje samo psihopate uvek daju isti odgovor!

„Radi se o jednom jednostavnom pitanju, koje nije trik-pitanje, na koje je većina uhapšenih serijskih ubica dala isti odgovor.

Renomirani kanadski psiholog Robert D. Hare poznat je po metodi procene psihopatije (Psychopathy Checklist-Revised – PCL-R), a često radi kao savetnik za  FBI, deo koji se bavi slučajevima otmice dece i serijskih ubica.

Uopšteno, psihopatama se smatraju ljudi koji ne pokazuju nikakvo kajanje za svoja dela i nisu sposobni za saosećanje.

Psiholozi su osmislili jedan vrlo jednostavan test kojim se može utvrditi razmišlja li neko poput serijskog ubice. Pročitajte ovu kratku priču i zatim pokušajte da odgovorite na pitanje koje sledi.

‘Žena je bila na sahrani svoje majke i među okupljenima ugledala jednog muškarca kog nikada pre nije videla. Izgledao joj je kao idealan muškarac i zaljubila se u njega odmah, na prvi pogled. No, nije imala njegov kontakt i nije znala kako da dođe do njegovog broja telefona. Nekoliko dana kasnije, ubila je svoju sestru.’

Pitanje: koji je bio njen motiv da ubije sestru?

Možete guglati i tražiti odgovor na pitanje, ali nemojte ubijati zabavu – prvo napišite motiv, a kasnije guglajte – da vidimo koga sve tu ima.“ ( Guede)

– Sestrin muž.Nikad od mene dobar psihopata, našla sam odgovor. (mina68)

– Nadala se da će se muškarac ponovno pojaviti na sahrani. (petar.petrovic)

– Sestra je znala kako da dođe do kontakta i overila lepog neznanca već drugi dan nakon sahrane. Eto motiva. (Akhilleus)

Uključite se u ovu raspravu na Forumu Krstarice…

4 komentara
 1. Ante

  Motiv za ubojstvo sestre je u samoj sahrani. Ako je neznanac dosao na sahrani njezine majke, vjerovatno ce doci i na sahranu njezine sestre, pa ce imati drugu priliku da stupi u kontakt s njime.

 2. Anonimni

  Ma zaljubljena postaje rasejana, zaboravila plin da iskljuci na sporetu, sestra dosla kresnula svetlo i postala prvi kosmonaut bez svemirskog odela…

 3. Aleksandar

  Kakve veze imaju serijske ubice sa psihopatama?

 4. Maja

  ja sam pomislio da ju je sestra nesto zeznula za nasledstvo ili je ona htela sve da uzme za sebe,tako nešto..

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike