U trendu

Nije beli luk: Jedna biljka je najjači prirodni antibiotik

Prevencija je ključ borbe protiv virusnih infekcija, posebno u vreme svetske pandemije korona virusa. Jak imunitet je ključ borbe kod svakog čoveka, a imunitet se najbolje može ojačati i osloniti na prirodne preparate sa antivirusnim, antibakterijskim i antigljivičnim dejstvom.

Neracionalna upotreba antibiotika suprotno dovodi do stvaranja imuniteta na ovu vrstu medicinskih preparata. Osim toga, antibiotici i sintetički lekovi te vrste ne deluju na viruse i da je besmisleno uzimati ih u slučaju virusnih prehlada i gripa. Danas postoji samo nekoliko zvaničnih sintetičkih lekova protiv virusa, ali svi izazivaju nuspojave koje narušavaju zdravlje, a u prirodi postoji mnoštvo biljaka koje istovremeno deluju antivirusno.
Ehinacea je biljka koja se od davnina koristila u borbi protiv virusnih i bakterijskih infekcija i često se naziva prirodnim antibiotikom. Deluje tako što povećava odbrambenu sposobnost organizma, stimulišući proizvodnju antitela, makrofoga i leukocita koji predstavlja zaštitni štit od infektivnih agenasa. Pokazuje antiupalno, antigljivično i antiseptično delovanje. Ima najsnažniji imunomodulatorni efekt na sve stanice i tkiva našeg tela.

Ehinacea stimuliše odbrambeni sistem tela, povećava proizvodnju belih krvnih zrnaca i povećava njihovu aktivnost. Konzumiranje ehinacee ima snažan preventivni uticaj na organizam i povećava otpornost na patogene bakterije i viruse. Fenolske tvari i tanini, koji se nalaze u biljci, imaju antimikrobno, antiseptičko i analgetsko delovanje.

Glikoproteini, saponini, biometali i vitamini imaju antivirusno i imuno-stimulišuće delovanje. Ubrzava zarastanje rana tako što stimuliše proizvodnju tkiva. Sadrži flavonoide, moćne antioksidanse koji sprečavaju oštećenje ćelija.

Dodatno utiče na jačanje organizma. Deluje tako što pomaže organizmu da se prilagodi na uslove životne sredine, daje snagu i otklanja osećaj umora i malaksalosti. Deluje povoljno na gastrointestinalni trakt, gde olakšava varenje, pomaže kod zatvora, gastritisa i crevnih infekcija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar