U trendu

Ovo je najiritantnija ženska bolest, a šta se tek iza nje krije…

„Ova bolest je bolest živaca i manifestuje se hipersenzibilnošću.

Neretko se javljaju žene koje za sebe kažu da su hipersenzibilne. Čini se da je potrebno da se tretiraju kao bolesne, a opet češće vidim da su upravo žene te koje se bave time ko je bolestan, odnosno da misle da nisu one bolesne, nego oni koji im ne odgovaraju po nekom osnovu.

Dalje, zakonodavstvo je sad sasvim na strani žena, pa se muškarac tretira kao opasnost po njihovo zdravlje. On je već uvezan i upakovan u ludačku košulju i na taj način učinjen bezopasnim, a histerija je upravo žucna reakcija na nešto što nas nadražuje na prvi pogled.

Recimo, zašto mnoge žene imaju pse za kućne ljubimce? Zato što se osećaju jako razdraženo svetom oko sebe i spremne su i na tu žrtvu da čitavo vreme posvete brizi o jednom biću samo kako bi mogle da se osećaju sugirno, dok s druge strane na ulicama vlada toliki kriminal da bismo mogli reći da je takva briga i strah opravdan.

Dakle, hipersenzibilnost, tačnije histerija, potiču od nerealnih strahova i slabosti duše, a ova slabost duše potiče iz dosade i neaktivnosti, kad čovek ne vežba sposobnosti napada i odbrane.

On tad nastoji po svaku cenu da otkloni sve moguce neprijatnosti, kao kad bi neko kome se vrabac pokakio na auto pokušao da uništi sve vrapce. I onda takav jedan bolesnik sve vrapce naziva bolesnima.“ (Thucydides)

Uključite se i Vi u diskusiju o ovoj temi na Forumu Krstarice…

1 komentar
  1. Anonimni

    Čoveče tebi nešto fali.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike