U trendu

Svakog dana pijte ovaj napitak i očekujte NEOČEKIVANO

Visok krvni pritisak je rizičan po život i zdravlje celog organizma, zato je neophodno promeniti određene navike i tako sprečiti hipertenziju, piše Lovesensa.

Visok krvni pritisak često je uzrokovan viškom kilograma i nedostatkom fizičke aktivnosti. Najbolja prevencija jeste da svakodnevno merite i kontrolišete pritisak i pazite šta i koliko jedete. Jedan od najvećih okidača za visok pritisak jeste prekomerno konzumiranje soli. Ako često jedete slanu hranu, ne zaboravite da so zadržva vodu u organizmu, a višak vode čini da se pritisak povećava. Osim terapije koju vam stručno lice prepiše, za prevenciju visokog pritiska treba unositi više namirnica koje su bogate kalijumom. Pored toga što smanjuje visok pritisak, kalijum reguliše i negativne efekte koje prekomeran unos soli ostavlja na organizam.

Namirnica koja je bogata kalijumom jeste spanać, pa jedna šolja (156 g) spanaća sadrži čak 540 mg kalijuma, ističu stručnjaci i dodaju da spanać sadrži puno više kalijuma u odnosu na banane. Najbolje je da jedete sirov spanać u salati, ali mnogi biraju da naprave smuti od spanaća. Evo i recepta za ovaj smuti.

Priprema:

U blender dodajte 2 šake spanaća, bananu, 32 jabuke, vodu, sok od jednog limuna i malo žutog šećera. Dobićete 700 ml ukusnog i zdravog napitka koji reguliše visok pritisak.

3 komentara
  1. Anonimni

    dve do tri jabuke verovatno

  2. Senović

    A rakija.

  3. Anonimni

    32 jabuke???????

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike