U trendu

BMW: Loš Bregzit i povlačimo „mini“ iz Britanije

Nemački proizvođač luksuznih automobila BMW je upozorio da će, u slučaju lošeg dogovora o Bregzitu, proizvodnja automobila marke „mini“ biti povučena iz Britanije, zbog čega je apelovao na pragmatizam Londona i Brisela u pregovorima o razlazu.

„Očekujemo pragmatizam svih strana u pregovorima o Bregzitu. To znači da nema barijera za trgovinu i da postoji slobodno kretanje za obučene radnike“, rekao je generalni direktor BMW-a Harald Kriger investitorima na godišnjoj sednici kompanije u Minhenu, a prenosi agencija Frans pres.

BMW zapošljava oko 18.000 ljudi u Ujedinjenom Kraljevstvu, a svojim prisustvom, kako navodi, podržava još 46.000 radnika.

NJegova fabrika u Oksfordu proizvodi različite modele automobila marke „mini“, fabrika u Hams Holu van Birmingema proizvodi motore, a u Svindonu karoserije.

Kako navodi AFP, gotovo 56 odsto od 1,7 miliona automobila proizvedenih u Ujedinjenom Kraljevstvu prošle godine je izvezeno u Evropsku uniju, a ova zemlja takođe uvozi veliki broj vozila proizvedenih u Francuskoj, Nemačkoj i Španiji.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike