najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Čelnici VW-a spremni na veliko rezanje bonusa

Čelnici nemačkog Folksvagena (VW) su spremni da prihvate “veliko rezanje” godišnjih bonusa, u uslovima kada se kompanija bori sa posledicama globalnog skandala oko manipulacije vrednostima izduvnih gasova, izjavio je premijer nemačke savezne pokrajine Donja Saksonija, Štefan Vajl.

“Generalni direktor VW-a Matijas Miler je još u novembru izrazio očekivanje da će kaiševi biti stegnuti”, izjavio je premijer Vajl u obraćanju u regionalnom parlamentu povodom skandala u VW-u, prenosi agencija Frans pres.

Nemačka pokrajina Donja Saksonija je većinski akcionar u VW-u, čije se sedište nalazi u Volfsburgu, i koji je najveći poslodavac u tom regionu.

Vajl je izjavio da je kasno sinoć primio poruku iz VW-a da su se “nadzorni i upravni odbor složili da je, s obzirom na aktuelnu situaciju, potrebno poslati signal koji se tiče pitanja plata rukovodstva”.

“Trenutno se raspravlja o različitim modelima koji će doneti odgovarajuće i pravedno rešenje za sve. To će dovesti do velikog rezanja različitih bonusa”, citirao je Vajl poruku iz VW-a.

Dodao je da ne želi da prejudicira ishod internih pregovora u kompaniji, ali da će se o tom predlogu verovatno raspravljati na sastanku nadzornog odbora VW-a 22. aprila, uoči objavljivanja godišnjih rezultata (28. aprila).

Prethodnik aktulenog direktora VW-a, Martin Vinterkorn, koji je podneo ostavku u septembru po izbijanju skandala, bio je najplaćeniji rukovodilac u Nemačkoj dugi niz godina, zarađući oko 15 miliona evra godišnje, navodi AFP.

Nemačka kompanija je još u septembru prošle godine priznala postojanje “prevarantskog” softvera u svojim automobilima, koji umanjuje pokazatelje emisije toksičnog azotnog oksida tokom laboratorijskih testova u odnosu na realnu emisiju gasova prilikom vožnje na otvorenom putu, koja je do 40 odsto veća od dozvoljene.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike