U trendu

Električni skuter Segway na novom zadatku

Popularni električni skuter Segway, koji se pojavio pre nekoliko godina i doživeo u tom periodu različita izdanja, dao je svoj doprinos i filmskoj umetnosti. Naime, vozeći se na ovom skuteru, dvojica Amerikanaca ostvarila su svoj dugogodišnji san i snimila film koji se ovog leta prikazivao širom Amerike.
Tvorci ovog filma, napravljenog na vrlo neobičan način, jesu Džoš Koldvel (Josh Caldwell) i Hanter Viks (Hunter Weeks). Oni su, obavljajući svoj svakodnevni posao u nekoj američkoj provinciji, neprekidno sanjali o drugačijem životu i uzbuđenjima koje donosi život onih koji se bave umetnošću. Pošto su istovremeno i pasionirani vozači električnog skutera Segway, odlučili su da na svom omiljenom prevoznom sredstvu pređu dobar komad puta od Sijetla do Bostona snimajući sve vreme film o svom putovanju.
Svoju ideju su i ostvarili. Kretali su se skuterom brzinom od 10 milja na čas, pa je i film koji su snimili dobio isti naziv – „10 MPH“. Putovanje su izveli tako što je Koldvel vozio skuter, a Viks automobil s potrebnom opremom i rezervnom baterijom za skuter. Za put dug 4.064 milje bilo im je potrebno 100 dana. Baterije su punili preko noći i promenili ih ukupno 418 puta.
Putujući, Koldvel i Viks su snimali ne samo sebe već i ljude s kojima su se sretali na putu, u gradovima i selima, kao i razne dobre i loše situacije kroz koje su prolazili. Početkom leta ove godine napravljen je DVD sa snimljenim filmom, pa su njegovi autori krenuli u prikazivanje svog filma po bioskopima širom Amerike. Ovoga puta nisu koristili isto prevozno sredstvo, već su se vozili automobilom (skuteri su se za to vreme odmarali).
Može se reći da je njihov potpuno amaterski film izazvao veliko interesovanje i simpatije publike. Potpuno zadovoljni svojim delom i srećni zbog ostvarenja svog sna, Koldvel i Viks su se vratili svom svakodnevnom poslu. Međutim, njihovo bavljenje filmom nije se time završilo. Nova ideja dvojice entuzijasta je da snime film „10 Yards“, kao fantastičnu priču o fudbalskoj Internet ligi. Hoće li Segway dobiti priliku da se pojavi i u tom filmu nije poznato, ali mu se zasluge za „10 MPH“ moraju priznati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.