najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

„Fijat“ pokreće akciju reciklaže starih automobila

Akciju reciklaže starih automobila pokreće „Fijat Krajsler automobili Srbija“, koji daje popust od 2.500 evra prilikom kupovine svih novih modela iz programa „fijat“, „alfa romeo“, „krajsler“, prenosi RTS.

Novost je da stari automobili ne moraju da budu registrovani na vlasnika i dovoljno je imati ovlašćenje da bi se popust ostvario. Takođe, automobili za reciklažu mogu biti bilo koje godine, a dovoljno je da automobil bude kompletan.

Postupak recikliranja bio je obustavljen krajem juna i bilo je najava da se on produži. Posle letnje pauze „Fijat“ je procenio da ta akcija donosi komercijalne rezultate, ali i znatno utiče na ekološku svest u Srbiji.

U „Fijatu“ kažu da je cilj da se obustavi nekontrolisani uvoz polovnih ekološki istrošenih vozila sa Zapada i da se domaćem kupcu uz pristojnu cenu i povoljan kredit ponudi alternativa.

„Odlučili smo da popust za reciklažu damo na sve modele i da on bude 2.500 evra, što znači da će cena ‘fijata 500L’, koji se proizvodi kod vas, biti 9.990 evra. U prethodnoj akciji do sada reciklirali smo 1.000 vozila“, navodi Umberto Janučeli, komercijalni direktor „Fijata“.

„Fijat“, brinući se za ekologiju, objavio je da će svi kupci novih automobila koji se odluče da kupe automobile na metan dobijati poseban popust.

„Za određene modele ukupni popust biće i do 7.000 evra. Metan je odličan i ekološki najprihvatljiviji pogon. Sto kilometara možete preći za samo tri evra, posebni popust dajemo na flotne prodaje“, objašnjava Janučeli.

Svi koji recikliraju svoja vozila neće snositi nikakve troškove, a novac nije obezbeđen iz budžeta za ekologiju, već trošak snosi „Fijat“ kao prodavac.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike