U trendu

Ford Fiesta Titanium 1.6 TDCI

Za razliku od prethodnog modela istog imena, živahno i dinamično oblikovana nova Ford Fiesta prvenstveno ima za cilj mlađu urbanu publiku. To je posebno primetno u slučaju verzije opremljene najbogatijim paketom opreme – Titanium. Odlične vozne karakteristike "fijeste" dodatno su naglašene novim 1,6-litarskim turbo dizel agregatom, koji pruža idealan kompromis između performansi i potrošnje. Atraktivan, kinetički dizajn oduševljava već na prvi pogled. Ako tome dodamo još i dodatno zatamnjena zadnja stakla, ali i odlično odabranu metalikplavu boju karoserije, ne čudi to što, bez obzira na to gde se s njom zateknete, Fordova "fijesta" privlači poglede prolaznika.
Međutim, da se ovde ne radi samo o pukom hvalisanju simpatičnim spoljašnjim izgledom automobila postaje jasno već posle nekoliko kilometara provedenih za upravljačem. Naime, Ford je i s "fijestom" još jednom dokazao da kada govorimo o voznim karakteristikama automobila, modeli ovog proizvođača služe za postavljanje standarda u klasi. "Fijesta" se u vožnji ponaša iznenađujuće poslušno i sledi sve naredbe vozača. Njeno vešanje podešeno je da pruži maksimalan kompromis između udobnosti i dobrog držanja na putu. Kao takvo zaslužuje samo reči pohvale, baš kao i upravljač, koji bez obzira na dinamiku i stil vožnje, skoro nikada ne gubi na svojim kvalitetima. Štaviše, uživanje u vožnji ovog malog Forda ponekad vas toliko zanese da u nekom trenutku čak i zaboravite da sedite za volanom gradskog automobila.
Zasluge za to svakako treba pripisati i odličnom 1,6-litarskom turbo dizel agregatu čijih 90 KS i 200 Nm obrtnog momenta prosto teraju na dinamičniju vožnju. Potrošnja, bez obzira na to kako vozite, retko prelazi 6 litara. I baš kada pomislite da bi cena ovakvog automobila lako mogla da pređe u klasu kompak modela, pogled na cenovnik će vam sigurno izmamiti osmeh na lice. Samo nešto malo više od 14.000 evra, koliko valja izdvojiti za ovakav automobil, predstavlja odlično odmerenu cenu, ali i dobar odnos između uloženog i dobijenog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar