najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Iz Južne Koreje dolazi novi kompaktni hibridni SUV (Foto)

Kia Niro je novi kompaktni SUV sa hibridnim pogonom, koji bi u serijskoj verziji trebao biti pokazan već krajem 2016. godine.

Kia Niro za sada postoji samo kao crtež, ali već se zna kako će novi kompaktni SUV koristiti novu platformu i kako će imati hibridni pogon. KIA Niro konstruisan je kao potpuno novo vozilo, koje nema svog serijskog prethodnika.

I pored štedljivosti i kompaktnosti, svojim dizajnom donosi sportski duh. Imaće znatno širi trag točka u odnosu na druga vozila ove klase, a dizajneri su se potrudili da naprave karoseriju što je moguće nižom, a da ostane oblik SUV-a.

Hibridni pogon sastoji se od 1,6 litarskog benzinskog motora (GDI) sa 105 KS i 147 Nm.i elektromotora od 32 kW. Za prenos snage koristi se moderni DCT šestostepeni menjač.

KIA Niro će u svakom pogledu biti ekološki. Novi kompaktni SUV imaće nisku potrošnju goriva i nisku emsiju štetnih plinova (manje od 90 g/km ugljeno- dioksida). U serijskoj verziji trebao bi da bude pokazan javnosti već krajem 2016. godine, prenose mediji.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike