najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Iz Tesle bolesnom čoveku omogućili da ispuni san

Iz Tesla Motorsa odlučili su da izađu u susret teško bolesnom kupcu sa tužnom životnom pričom i omogućili mu da pred kraj života ostvari svoj san da poseduje Teslu Model S.

Rajan Vagner se 2013. godine suočio sa teškim oblikom raka debelog creva. Tada je imao samo 29 godina. Ubrzo nakon toga dobio je sina kojem je nakon rođenja otkrivena retka i teška bolest. Dečak zbog toga čeka donora za transplataciju bubrega.

U tom periodu Rajanovo stanje se pogoršalo, a statistike mu daju 11% šanse za preživljavanje.

Zbog svega toga, Rajan je odlučio da uradi dve stvari u životu: da otplati kredit na kuću da njegova supruga i sin mogu u njoj da žive bez brige i da kupi automobil Tesla Model S koji mu je bio dugogodišnji san.

Za kupovinu Tesla automobila liste čekanja su ogromne pa kupci na svoj automobil znaju čekati veoma dugo. Koliko u Tesli ozbiljno shvataju te liste govori podatak da čak ni rođak Elona Muska, vlasnika kompanije nije mogao da dođe na red pre vremena.

Rajan sebi nije mogao da priušti to vreme, ali kada su iz Tesle čuli za njegovu priču odlučili su da mu pomognu. Rajana su „progurali“ na vrh liste i omogućili da on u svoj automobil sedne pre svih. Njegovom sinu su poklonili električnu igračku.

Priča se proširila svetskim medijima, a Vagner je izrazio želju da upozna Muska i lično mu zahvali na ovakvom gestu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike